Vos ant kojų pastovintis vyras vairavo vilkiką – kraną Pripūtė per 3 prom.

Daugiau nei tris promiles į alkoholio matuoklį įpūtęs vairuotojas atsidūrė areštinėje. Jo vairuojamas vilkikas rastas nuvažiavęs nuo kelio. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

 Vos ant kojų pastovintis vyras vairavo vilkiką – kraną.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vos ant kojų pastovintis vyras vairavo vilkiką – kraną.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 6:15 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 6:18 PM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, rugsėjo 28 d. apie 18 val. 15 min. Trakų rajono policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad magistraliniu keliu A16, Vilnius – Prienai – Marijampolė, pavojingai manevruodamas važiuoja krovininis vilkikas – kranas. Pranešėjas pareigūnams nurodė važiavimo kryptį ir paaiškino, kad jis pats seka vilkikui iš paskos.

Reagavimo skyriaus pajėgos nuskubėjo nurodyta kryptimi – ties Penkininkų kaimu pareigūnai pastebėjo į kelkraštį nuvažiavusį ir kelio ženklą nuvertusį vilkiką. Jame žmonių nebuvo. Vienas iš pranešėjų nurodė, kur link pasišalino vairuotojas ir jį persekiojęs kitas pilietiškas pranešėjas. Už šimto metrų suartuose laukuose sėdėjo vilkiko vairuotojas, o šalia jo stovėjo pranešėjas.

Pareigūnai nustatė, kad Vilniaus įmonei priklausantį vilkiką – kraną vairavo 58-erių metų amžiaus Aukštadvario gyventojas. Vairuotojas kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Pirmu pūtimu alkoholio matuoklis parodė net 3,08 prom., antruoju – 3,15 prom. alkoholio.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja girtas vairuotojas. Vairuotojas uždarytas į areštinę. Jam gresia bauda arba areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.