Sukčiai toliau siautėja: du tauragiškiai liko be pinigų ir be prekių

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu padaugėjo sukčiavimo elektroninėje erdvėje atvejų, kuomet yra apgaunamas asmuo, patalpinęs skelbimą apie parduodamą prekę. Tariamas pirkėjas susidomi parduodama preke, pageidauja ją pirkti ir atsiunčia suklastotą išrašą apie apmokėjimą.

Du tauragiškiai liko be pinigų ir be prekių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Du tauragiškiai liko be pinigų ir be prekių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 12:48 PM, atnaujinta Oct 28, 2021, 12:51 PM

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, šiuo atveju lieka apgautas pardavėjas, kuris praranda ne tik savo parduodamą prekę, bet ir už ją negauna žadėtų pinigų.

2021 m. spalio 26 d. apie 9 val. 35-erių vyriškis internete patalpinęs skelbimą apie parduodamą fotoaparatą, sulaukė pirkėjo skambučio. Tariamas pirkėjas sutiko pirkti vyro parduodamą fotoaparatą ir netrukus atsiuntė išrašą apie padarytą pavedimą.

Po valandos vyriškis savo „parduotą“ prekę perdavė atvykusiam asmeniui, net neįtardamas, kad pakliuvo į sukčių pinkles. Dėl sukčių suklastoto išrašo apie padarytą pavedimą, vyras neteko ne tik savo parduodamo daikto, bet ir 1 180 eurų.

Panašus nusikaltimas įvykdytas ir sekančią dieną. 44-erių moteris už perkamus rūbus iš Turkijos į pardavėjo sąskaitą pervedė pinigus. Deja, šis sandoris buvo nesėkmingas. Moteris buvo apgauta ir neteko 1 985 eurų.

Policijos pareigūnų pataria neskubėti siųsti parduodamų prekių. Nepasikliaukite atsiųstu pirkėjo išrašu apie padarytą pavedimą – patikrinkite savo banko sąskaitą ir įsitikinkite, kad pinigus tikrai gavote, ir tik tuomet išsiųskite prekę.

Prieš įsigyjant prekę, pagal parduodamos prekės nuotrauką, patikrinkite ar internete nėra identiškų skelbimų, peržiūrėkite komentarus apie parduotuvę/pardavėją, saugokitės reklamų, siūlančių neįtikimas kainas ar stebuklingus gaminius. Jei įmanoma, naudokitės vietiniais mažmeninės prekybos tinklalapiais – išspręsti iškilusias problemas bus tiesiog paprasčiau.

Nesudarykite jokių sandorių su nepažįstamais asmenimis, nežinomomis firmomis, įmonėmis ar kitomis įstaigomis. Atlikti finansines operacijas galima tik visiškai įsitikinus, kad tai saugu ir patikima.

Jeigu kyla nors menkiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami praneškite bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.