Biržų policija atskleidė, kas ir kodėl metų pradžioje padegė automobilį BMW

Biržų policija praneša atskleidusį bandymą padegti automobilį BMW. Visą padegimo istoriją pareigūnai papasakojo socialiniame tinkle „Facebook“.

Biržų policija atskleidė, kas ir kodėl metų pradžioje padegė automobilį BMW. <br> Facebook/Biržų rajono policijos komisariatas
Biržų policija atskleidė, kas ir kodėl metų pradžioje padegė automobilį BMW. <br> Facebook/Biržų rajono policijos komisariatas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 11:12 AM, atnaujinta Jan 7, 2022, 11:19 AM

Žemiau pateikiame visą pareigūnų pasakojimą.

Sausio 3-iosios pavakarę gavome pranešimą, kad viename iš Papilio seniūnijos kaimų buvo padegtas automobilis. Nuvykę radome BMW markės automobilį išdegusiu salonu. Akivaizdžiai matėsi, kad buvo padegta ant mašinos galinės sėdynės padėta automobilinė padanga, kuri neįsiplieskė ir gaisras neišplito.

Įvykis atrodė gana mįslingai, nes automobilis buvo paliktas stovėti neužrakintas dar prieš naujuosius, kadangi gaisras neišplito niekas iš aplinkinių net nepastebėjo kad jo vidus apdegęs, nebuvo aišku kada galėjo būti įvykdytas padegimas...

Ėmėmės tyrimo, apžiūrėjome įvykio vietą, apklausėme liudytojus, dėliojomės vaizdelį ir.. jau kitą dieną sulaikėme įtariamąjį. Pastarasis nebuvo linkęs bendradarbiauti ir jokios naudingos informacijos mums nesuteikė, todėl skubiai rinkome įrodymus – peržiūrinėjome vaizdo kameras, dėliojome galimą scenarijų, atsitraukimo kelius.

Tik prispirtas nenuginčijamų įrodymų įtariamasis papasakojo tikruosius tos nakties nuotykius. Pasirodo, veiksmas prasidėjo kaimyniniame Pasvalio rajone, kur viename iš kaimų susirinkusi kompanija šventė naujuosius. Sutiktuvės ko gero buvo audringos, nes du kompanijoje šventę vyrukai susikibo ne juokais ir susimušė, todėl vienas iš muštynių dalyvių buvo nuvežtas pas draugą.

Kitas iš dalyvių liko toje pačioje kompanijoje.

Jau prasidėjus 2022-iesiems, pas draugą besisvečiuojantis vaikinas nutarė atkeršyti savo skriaudikui. Žinojo, kad Papilio seniūnijoje Biržų rajone yra paliktas neužsivedantis skriaudiko automobilis, todėl toliau veiksmas vystėsi kaip filme. Paprašęs draugo nuvežti į degalinę, nusipirko joje mineralinio vandens, kurį išpylė ant žemės, o į buteliuką prisipylė benzino.

Nuvažiavo į Biržų rajoną, į stovinčio BMW saloną įmetė padangą, apipylė ją benzinu ir padegė. Po visko tvarkingai uždarė automobilio duris ir išvažiavo. Kerštas buvo įvykdytas.

Laimei, ugnis neišplito ir automobilio visiškai nesunaikino – uždarius duris išdegė viduje buvusi deguonis ir ugnis neišplito. Nepaisant to, automobiliui padaryta nepataisoma žala.

Įtariamasis pripažįsta kad pasielgė labai neapgalvotai, buvo apimtas pykčio. Nepaisant to, jam teks atlyginti padarytą žalą ir atsakyti baudžiamojo kodekso nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.