Skaudžiai nusvilo: kriptovaliutomis prekiaujančia įmone patikėjusi moteris prarado daugiau kaip 150 tūkst. eurų

Per keturis mėnesius į kriptovaliuta prekiaujančią platformą investuodama moteris prarado virš 150 tūkst. eurų.

Per keturis mėnesius į kriptovaliuta prekiaujančią platformą investuodama moteris prarado virš 150 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Per keturis mėnesius į kriptovaliuta prekiaujančią platformą investuodama moteris prarado virš 150 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 11:19 AM, atnaujinta Jan 12, 2022, 12:57 PM

Kaip teigia Marijampolės apskrities policija, sausio 11 d. apie 11 val. 10 min. Marijampolės apskrities VPK Šakių rajono PK gautas pareiškimas, kad moteris (gim. 1960 m.) nuo 2021 m. rugsėjo mėn. į kriptovaliuta prekiaujančią platformą pervedinėjo įvairias pinigų sumas.

Bendra padaryta turtinė žala siekia 151 931 Eur.

Tai rekordinė šiemet sukčių išviliota suma.

„Sumos iš ties įspūdingos. Žmonės pinigus prarado internete pamatę reklamą, siūlančią greitai praturtėti. Paspaudę tam tikras nuorodas, užpildydavo kontaktinę informaciją, o vėliau su jais telefonu susisiekdavo rusiškai kalbantys asmenys. Žmonės patikėję, kad už nedideles pinigų sumas gali gauti didelę grąžą, įsisuko į sukčiavimo schemą. Nesulaukę žadėto pelno, suprato, kad buvo apgauti, tada kreipėsi į policiją,“ – BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Šlivinskienė.

Bendra padaryta turtinė žala siekia 151 tūkst. 931 eurą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija tiria dar vieną galimą sukčiavimą, kai du asmenys į kriptovaliutos įmonę pervedė 64,4 tūkst. eurų.

Kriptovaliuta yra skaitmeninė, arba virtuali, valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti internetinius mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų nesinaudojant bankais ar kitais tarpininkais.

Kriptovaliutos neturi fizinės išraiškos – nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba išvengė didelės vertės turtinės prievolės, arba ją panaikino, arba sukčiavo dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.