Vyras pripažintas kaltu dėl žmogžudystės – jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė

Ukmergiškis pripažintas kaltu dėl žmogžudystės – jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė

Ukmergiškis pripažintas kaltu dėl žmogžudystės – jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ukmergiškis pripažintas kaltu dėl žmogžudystės – jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 4:13 PM

Vilniaus apygardos teismas šiandien kaltu dėl žmogžudystės Ukmergėje pripažino vienoje įmonėje vadybininku dirbusį 51-erių metų R.B. Teismas jam skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, jog ikiteisminis tyrimas dėl žmogžudystės (pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.) buvo pradėtas 2020 m. rugsėjo 10 d., viename name Ukmergėje radus nužudyto vyro kūną. Nustatyta, kad neseniai šio namo dalį iš varžytinių įsigijęs 47 metų V.J. mirė nuo daugybinių šautinių žaizdų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tyrimo duomenimis, namas, kuriame buvo nužudytas žmogus, iš pradžių priklausė nuteistajam. Sužinojęs, kad namas parduotas iš varžytinių, 2020 m. rugsėjo 9 d. vakarą R. B. atvyko į namą teigdamas, kad nori pasiimti daiktus – seife laikomus legaliai įgytus ginklus ir šovinius. Tarp senojo ir naujojo namo savininkų įvyko konfliktas, pasibaigęs į V.J. paleistais šūviais, nuo kurių pastarasis mirė vietoje.

Įvykdęs žmogžudystę, R.B. pasiėmė name buvusius savo ginklus ir šovinius, kuriuos vėliau užkasė miške, ir išvyko į užsienį.

Nustačius, kad R.B. gali būti išvykęs iš Lietuvos, Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras 2020 m. rugsėjo mėn. paskelbė įtariamojo paiešką, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį.

2020 m. spalio mėn., bendradarbiaujant Lietuvos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnams, R.B. buvo sulaikytas Šveicarijoje ir perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui.

R.B. savo kaltės nepripažino, ne kartą keitė parodymus, tačiau Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad R.B. kaltę pagrindžia ikiteisminio tyrimo metu surinkti įrodymai.

Teismas už žmogžudystę R.B. skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę, iš jo valstybės naudai priteista daugiau negu 2 000 eurų ekstradicijos išlaidų, jis taip pat turės atlyginti nužudytojo artimųjų patirtą turtinę ir neturtinę žalą.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.