Cigarečių kontrabandą dviems vilniečiams primins solidžios baudos

Bandymas pasipelnyti iš kontrabandinių cigarečių dviems vilniečiams: 36 metų Edgarui Jakovlevui ir jo bendraamžiui Ruslanui Grigorovičiui – baigėsi teisiamųjų suolu ir solidžia bauda.

  Į pasieniečių rankas pateko 22,5 tūkstančiai kontrabandinių cigarečių pakelių už daugiau nei 78 tūkstančius eurų.<br> P.Mantauto asociatyvi nuotrauka 
  Į pasieniečių rankas pateko 22,5 tūkstančiai kontrabandinių cigarečių pakelių už daugiau nei 78 tūkstančius eurų.<br> P.Mantauto asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 3:07 PM, atnaujinta Apr 11, 2022, 3:08 PM

Pirmadienį baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas E.Jakovlevą ir R.Grigarovičių nubaudė 15 tūkstančių eurų baudomis.

Sučiupo du iš trijų įtariamųjų 

Abu vilniečius Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė pernai gavę informacijos apie viename vagone paslėptą kontrabandinių cigarečių krovinį.

Liepos 22-osios naktį iš sąstato, kuris atvyko Akmenės geležinkelio stotį, buvo iškrauta 15 ryšulių su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais pažymėtomis cigaretėmis: „Minsk Capital“, „NZ Gold“, „Queen Menthol“.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 22,5 tūkstančiai kontrabandinių cigarečių pakelių už daugiau nei 78 tūkstančius eurų.

Pareigūnai sulaikė du iš trijų kontrabandines cigaretes iš vagonų krovusius vyrus.

Tvirtino tebuvęs tik vairuotoju

Sulaikytas R.Grigorovičius kaltu neprisipažino ir jokių parodymų per ikiteisminį tyrimą nedavė.

Teisme R.Grigorovičius buvo šnekesnis, tačiau kaltę vis tiek neigė. Jis tvirtino apie jokias kontrabandines cigaretes nežinojęs, o tik sutikęs E.Jakovlevui už 200 eurų pavairuoti automobilį.

Šis vyras tvirtino, kad jokių kontrabandinių cigarečių iš geležinkelio vagono nekrovė ir nematė, kad kas nors kitas tai būtų daręs.

R.Grigorovičius teisme taip pat tvirtino, kad ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai jį klaidino.

Išsigando ginkluoto vyro

Per ikiteisminį tyrimą parodymus davęs E.Jakovlevas papasakojo, kad liepą Vilniuje jis netoli autobusų stoties sutiko nepažįstamą vyrą, kuris jam pasiūlė užsidirbti 700 eurų iškraunant kontrabandines cigaretes iš vagono. Pinigus nepažįstamasis pažadėjo sumokėti atlikus darbą.

Su šiuo pasiūlymu sutikęs ir savo telefono numerį pasakęs E.Jakovlevas po kelių dienų sulaukė skambučio – jam buvo nurodyta vykti į Akmenės geležinkelio stotį. Čia atvykus buvo nurodyta iš kokio vagono reikia iškrauti cigaretes.

Tai padaręs E.Jakovlevas ėmė laukti jį pasamdžiusio vyro, tačiau pribėgo ginkluotas vyras. E.Jakovlevas sakė jo išsigandęs ir ėmęs bėgti.

Kad jį vejasi pareigūnas, vilnietis tvirtino nesupratęs. Bėglys buvo sulaikytas, kai įbėgo į pelkę ir pametė savo telefoną.

Tą patį E.Jakovlevas pakartojo ir teisme. Jis tvirtino, kad R.Grigorovičių su savimi pasiėmė tik tam, kad šis pavairuotų automobilį.

Su savimi turėjo radijo stotelę

Teisme liudiję pasieniečiai sakė, kad įvykio vietoje jie aptiko tris vyrus, du iš kurių buvo sulaikyti. Vienas iš sulaikytųjų, pasak pareigūnų, su savimi turėjo radijo ryšio stotelę.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad kaltinamųjų padaryta nusikalstama veika yra įrodyta liudytojų parodymais, ekspertų pateiktomis išvadomis, kita byloje esančia medžiaga.

Jiems paskelbtą nuosprendį abu nuteistieji dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.