Netikėtas radinys – tvarkydami aplinką pataisos namų darbuotojai ir nuteistieji rado šaudmenį

Šiemetinėje akcijoje „Darom“ dalyvavo ir Alytaus pataisos namų darbuotojai bei nuteistieji, kuriems suteikta teisė be sargybos ir palydos išeiti iš laisvės atėmimo įstaigos.

 Netikėtas radinys – tvarkydami aplinką pataisos namų darbuotojai ir nuteistieji rado šaudmenį.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr./Kalėjimų departamento nuotr./lrytas.lt fotomontažas
 Netikėtas radinys – tvarkydami aplinką pataisos namų darbuotojai ir nuteistieji rado šaudmenį.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr./Kalėjimų departamento nuotr./lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 3:16 PM

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, pataisos namų kolektyvas šįkart ėmėsi tvarkyti Alytaus prieigas bei pakeles prie tilto per Nemuną. Berinkdami tradicines tokių vietų šiukšles – padangas, butelius, įvairias popieriaus ir plastiko atliekas – aptiko ir labai neįprastą radinį. Jau iš pirmo žvilgsnio jį suradę Alytaus pataisos namų darbuotojai įtarė, kad tai gali būti šaudmuo. Tose vietose – prie Nemuno ties įvažiavimu į Alytų ir anksčiau neretai būdavo aptinkama ir nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, ir iš greta buvusiame sovietinės kariuomenės poligone užsilikusių įvairiausių šaudmenų. Pataisos pareigūnai iš pažiūros spėjo, kad rastas šaudmuo gali būti reaktyvinis prieštankinis granatsbvaidis. Jie iškart informavo atsakingas tarnybas ir nuo radinio saugiai atsitraukė palikdami jį saugoti atvykusiems Alytaus policijos pareigūnams.

Tiesa, prieš tai akcijos dalyviai spėjo nusifotografuoti šalia surasto trofėjaus. Ypač dėl įvykio buvo susijaudinę nuteistieji. Jiems toks nuotykis netikėtai paįvairino kasdienybę. Todėl ėmė teirautis, kuomet vėl galėtų dalyvauti panašioje tvarkymosi ir šiukšlių rinkimo akcijoje. Bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantys žmonės nusivylė, sužinoję, kad kita akcija vyks tik po metų, bet pasiryžo laukti, kad ir vėl prisijungtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.