Piktadariai Kupiškio rajone ir plėšė, ir degino

Kupiškio rajone iš negyvenamos ir tik retkarčiais lankomos sodybos pavogę keletą daiktų piktadariai uždegė žolę ir supleškino ūkinį pastatą.

Kupiškio rajone iš negyvenamos ir tik retkarčiais lankomos sodybos pavogę keletą daiktų piktadariai uždegė žolę ir supleškino ūkinį pastatą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kupiškio rajone iš negyvenamos ir tik retkarčiais lankomos sodybos pavogę keletą daiktų piktadariai uždegė žolę ir supleškino ūkinį pastatą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-28 19:06

Bagdoniškių kaime (Kupiškio r.) žvyrkeliu važiuojantis vairuotojas pastebėjo tolumoje į padangę kylančius dūmus. Privažiavęs artyn jis išvydo vienkiemyje liepsnojančią žolę.

Pučiant vėjui gaisras greitai plito ir užgriebė ūkinį pastatą. Atskubėję ugniagesiai pastatą rado jau apimtą ugnies, stogas ir perdanga buvo sukritę į vidų.

Po gaisro iš pastato liko tik apanglėjusios sienos. Sudegė ir viduje buvusios rogės, grūdų valymo mechanizmas, šienas ir lentos. Išdegė 50 arų žolės.

Kupiškio ugniagesių atstovas Vytautas Kazlauskas guodėsi, kad vėjas pūtė priešinga kryptimi, todėl liepsnos nepersimetė į gyvenamąjį namą ir kitus du ūkinius pastatus.

Kitą rytą buvo pastebėti iš gaisravietės kylantys dūmai, todėl degėsius gelbėtojams vėl teko perkasti ir perlieti vandeniu.

Manoma, kad žolė užsidegė nuo numestos nuorūkos, taip pat neatmetama, jog buvo paliktas rusenantis laužas. Kai kuriais duomenimis, sodyboje prieš tai buvo pjaunami medžiai.

Į vienkiemį buvo iškviesti policininkai. Gaisravietę apžiūrėję savininkai įtarė, kad sodyba buvo apvogta.

Iš namo dingo metalinė lova ir krosnies lankainiai. Taip pat buvo nupjauti kieme augantys 3 medžiai – obelis, beržas ir maumedis. Vagys medžius sukapojo į trinkas, bet jų išsivežti taip ir nespėjo.

Pastarąjį kartą šeimininkai sodyboje lankėsi maždaug prieš pusmetį. Patirtą nuostolį nukentėjėliai įvertino 140 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.