Moterį sumušė, o ją gynusį kaimyną išmetė per langą

Panevėžio apygardos teismas atvertė 30 metų Ernesto Alimovo bylą. Jis teisiamas už buvusios draugės ir ją gynusio kaimyno sužalojimą. Teisiamasis moterį daužė rankomis ir plaktuku, smogė peiliu, o savo kaimyną išstūmė per trečio aukšto langą.

Aštuonis kartus teistas E.Alimovas teismo posėdžių laukia areštinėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Aštuonis kartus teistas E.Alimovas teismo posėdžių laukia areštinėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 3:49 PM

Nuo anksčiau 8 kartus teisto E.Alimovo nukentėjusi moteris prieš teismo posėdį pasakojo, kad šį vyrą pažįsta nuo 2020 metų rudens, tačiau pabrėžė, jog su juo nedraugavo.

„Jis norėjo būti mano draugu, bet atstūmiau, todėl ir supyko“, – pasakojo moteris.

E.Alimovas į jos butą du kartus pateko apgaule. Pirmąsyk prieš 8 mėnesius jis paprašė kažkokios merginos pabelsti į jos buto duris. Nukentėjėlei paklausus, kas ten, viešnia atsakė, kad policija. „Atidariau duris. E.Alimovas įsiveržė į butą ir užpuolė mane. Plaktuku daužė per kojas ir rankas“, – sakė smurtą patyrusi moteris.

Jos teigimu, košmaras tęsėsi visą naktį ir tik rytą pavyko ištrūkti iš jo gniaužtų. „Įsibrovėlis nutarė nuvažiuoti iki bankomato ir liepė vykti kartu. Bet vos tik jis išėjo pirmas, spėjau užtrenkti duris jam už nugaros“, – nurodė nukentėjusioji.

Antrąsyk vyras į butą pateko po kelių savaičių. Šįkart E.Alimovas paprašė kaimyno padėti nuo stogo nusileisti iki jos buto virve. Esą kaimynui jis guodėsi, kad durys užsitrenkė.

Tačiau jiems nepavyko rasti stoge esančių durų rakto. Tada kaimynas pasiūlė padėti atidaryti jos buto duris, bet pirma į jas pabarbeno. „Pro durų akutę pamačiau kaimyną ir jas atidariau. Netrukus gavau smūgį į galvą ir kas buvo toliau, nebepamenu“, – pasakojo moteris.

Po to E.Alimovas kaimyną išstūmė per trečio aukšto langą.

„Esu aukštalipis ir anksčiau ne kartą kaimynams esu pagelbėjęs“, – teisme pasakojo nuo įsibrovėlio nukentėjęs kaimynas. Jis gyvena penktame namo aukšte, bet iki tol nei kaimynės iš trečio aukšto, nei teisiamojo nebuvo matęs.

„Kilus konfliktui tarp moters ir E.Alimovo aš supratau, kad geruoju tai nesibaigs, ir sugriebiau jį už rankos. Jis atsisuko ir mane pastūmė. Aš sėdėjau ant palangės prie atviro lango ir iškritau lauk“, – pasakojo kaimynas.

Kas vyko toliau, jis nežino, nes tiktai po paros atsigavo ligoninėje. Jam buvo atliktos dvi operacijos.

Visa ši istorija nutiko praėjusios vasaros pradžioje, kai į vieną Nemuno gatvės daugiabutį namą buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Namo gyventojai, pamatę iškritusį vyrą, iškvietė policiją ir greitąją medicinos pagalbą. Policininkų niekas į butą neįleido, bet netrukus pro jo langą pagalbos ėmė šauktis kruvina moteris.

Ugniagesių automobilio keltuvu pareigūnams kylant prie šio buto langų iš jo iššoko peiliu apsiginklavęs vyras. Nukritęs ant žemės jis dar bandė sprukti, bet buvo sulaikytas. Vyras buvo girtas.

E.Alimovas teismo laukė suimtas. Į posėdžių salę teisiamąjį lydėjo du konvojaus pareigūnai.

„Vieno kaltės nebūna. Paklauskite jos“, – rėžė jis. Paskui teisiamasis dar pridūrė, kad galbūt viską lėmė pavydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.