Pasieniečiams pateikę suklastotus dokumentus areštinėje atsidūrė lietuvis ir gruzinas

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė, įtariama, padirbtus vairuotojų pažymėjimus turėjusius du vyrus. Vilniaus oro uoste pasieniečių dėmesį į save atkreipęs įtartinai besielgęs lietuvis turėjo airišką klastotę, o prie sienos su Lenkija sustabdytas kartvelas – jo šalyje išduotą dokumentą.

 Pasieniečiams pateikę suklastotus dokumentus areštinėje atsidūrė lietuvis ir gruzinas.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams pateikę suklastotus dokumentus areštinėje atsidūrė lietuvis ir gruzinas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 2:16 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį vėlai vakare Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino reisu iš Airijos sostinės Dublino atvykusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas keleivis, Airijoje nuolat gyvenantis 33-ejų lietuvis. Akivaizdžiai nerimavusį vyrą VSAT pareigūnai patikrino atidžiau bei apžiūrėjo jo daiktus.

Vyras patikrą vykdžiusiam pasieniečiui pateikė piniginę, kurioje rastas, įtariama, suklastotas neva lietuvio vardu išduotas airiškas vairuotojo pažymėjimas. Taip pat tarp asmeninių keleivio daiktų aptiktas, pirminiais duomenimis, jo dukrai priklausęs lietuviškas pasas. Šis dokumentas duomenų bazėse įrašytas kaip negaliojantis.

Lietuvis buvo atvesdintas į tarnybines pasieniečių patalpas Kauno oro uoste, o vėliau, po pirminės apklausos, uždarytas į areštinę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Į areštinę taip pat nukeliavo ir Kalvarijos užkardos pasieniečių sulaikytas Sakartvelo pilietis.

44-erių užsieniečio vairuotą Lenkijoje registruotą automobilį „BMW 520“ VSAT pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė pirmadienį ryte. Jis vyko Lenkijos link.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad kartvelo turėti asmens dokumentai yra nepriekaištingi, tačiau vyro pateiktas jo šalyje išduotas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – klastotė.

VSAT pareigūnai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą kirgizui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilis „BMW 520“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam teisę vairuoti tokios kategorijos transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.