28 tūkst. eurų vertės vogtus žiedus įtariamųjų porelė Klaipėdos lombarde paliko vos už 3,9 tūkst. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai operatyviai išaiškino visą padėklą aukso žiedų uostamiesčio parduotuvėje pavogusius du įtariamuosius.

 28 tūkst. eurų vertės vogtus žiedus įtariamųjų porelė Klaipėdos lombarde paliko vos už 3,9 tūkst. eurų.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 28 tūkst. eurų vertės vogtus žiedus įtariamųjų porelė Klaipėdos lombarde paliko vos už 3,9 tūkst. eurų.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-13 09:54, atnaujinta 2022-05-13 14:21

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, gegužės 8 d., pranešta, jog Klaipėdoje, Taikos pr., prekybos centre, atrakinus vitriną pavogtas padėklas su 53 auksiniais žiedais. Įmonės atstovai nurodė, jog preliminari žala galėtų siekti 28 000 eurų.

Policijos pareigūnai peržiūrėjo prekybos centro vaizdo stebėjimo kameras ir nustatė galimus įtariamuosius. Jau kitą dieną, pastabus ir pilietiškas saugos tarnybos darbuotojas uostamiesčio pareigūnams pranešė, jog vaizdo kamerų įrašuose užfiksuotus vyrus pastebėjo Klaipėdos mieste.

Atvykę pareigūnai Klaipėdoje, Taikos pr., prekybos centre sulaikė šia nusikalstama veika įtariamus 1988 m. gimusį Čekijos pilietį ir 1989 m. gimusią, teisėsaugai žinomą, lietuvę moterį.

Vieną aukso žiedą policijos pareigūnai sulaikymo metu rado pas įtariamąją, dar 9 žiedus pareigūnai aptiko keliuose uostamiesčio lombarduose – daliai žiedų išimtos dalys ir jie priduoti kaip aukso laužas.

Pirminiais duomenimis, aukso žiedus įtariamieji galėjo realizuoti vos už 3 900 eurų.

1989 m. gimusiai įtariamajai skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra 6 mėnesiams, 1988 m. gimusiam įtariamajam teismas skyrė kardomąją priemonę suėmimą 3 mėnesiams.

Moteris nukreipė dėmesį

Saugos tarnybos „Eurocash1“ direktorius Vilius Makauskas savo pranešime spaudai penktadienį pateikė daugiau šio įvykio detalių.

Kaip rašoma bendrovės išplatintame pranešime, nusikaltimą galėjo įvykdyti vyras ir moteris su kūdikiu, kurie sekmadienio rytą trumpai apsilankė Klaipėdos „Akropolyje“ ir vos po kelių minučių pasišalino.

Moteris su kūdikiu vežimėlyje užkalbino juvelyrinių dirbinių pardavėją ir paprašė prieiti prie kito salelės kampo. Tuo metu per prekystalį persisvėręs vyras greitai atidarė vieną iš stalčių, ištraukė padėklą su auksiniais žiedais ir įdėjęs į tekstilinį maišą kone nubėgo link išėjimo. Tą dieną iškviestai policijai sulaikyti įtariamųjų nepavyko.

„Nors tiesiogiai juvelyriniais gaminiais prekiaujančios salelės nesaugome, apsaugos paslaugas teikiame prekybos centrui „Akropolis“. Patalpas bei jų prieigas saugome ir stebime įvairiomis priemonėmis, – apie įvykį pasakoja Vilius Makauskas, „Eurocash1“ direktorius. – Sužinoję, kad prekybos salelėje įvyko vagystė, organizavome įtariamojo paieškas ir informavome šiame objekte dirbančius apsaugos darbuotojus. Džiugu, kad mūsų turimos priemonės ir darbuotojų akylumas padėjo sulaikyti įtariamuosius.“

Apsaugos darbuotojas įtariamuosius atpažino po paros budėjimo grįždamas namo, kai į nusikaltėlius panaši pora įlipo į maršrutinį autobusą. Sekdamas juos saugos darbuotojas pranešė apie įtariamuosius „Eurocash1“ kolegoms.

Kai buvo įsitikinta, kad stebima pora turi daug panašumų su nusikaltimo vykdytojais, buvo iškviesta policija.

Pareigūnai sulaikė įtariamuosius, šiuo metu vyksta tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.