Policijos pareigūnai įspėja – jokiu būdu nespauskite gautos melagingos nuorodos

Pareigūnai pastebi, kad šios nusikalstamos veikos intensyvėja, todėl ragina gyventojus būti budriais ir neleisti sukčiams pasinaudoti Jūsų patiklumu.

Policijos pareigūnai įspėja – jokiu būdu nespauskite gautos melagingos nuorodos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Policijos pareigūnai įspėja – jokiu būdu nespauskite gautos melagingos nuorodos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 2:37 PM

Tauragės apskrities VPK praneša, kad pareigūnai nuo 2022 m. pradžios dėl sukčiavimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnį, pradėjo 28 ikiteisminius tyrimus.

Per pirmąsias gegužės mėnesio dienas pareigūnai pradėjo 6 ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo atvejų.

2022 m. gegužės 3 d. vyras (gim. 1974 m.) telefonu gavęs „banko“ žinutę su nurodyta nuoroda, ją paspaudė ir suvedęs prašomus savo banko duomenis, sąskaitoje neteko 3 900 eurų. Tą pačią dieną fiksuotas dar vienas tokio pobūdžio sukčiavimo atvejis, kuomet iš moters (gim. 1996 m.) buvo išvilioti 607 eurai.

Gegužės 6 d. nuo sukčių nukentėjo dar vienas vyriškis (gim. 1969 m.) kuris tai pat paspaudęs neva iš banko atsiųstą nuorodą, sąskaitoje pasigedo 4 000 eurų. Prieš kelias dienas nuo tokių sukčių schemų nukentėjo dar 3 asmenys. Iš jų išviliota bendra suma siekia 5 899 eurų.

Pareigūnai prašo gyventojų neaktyvuoti siunčiamų fiktyvių nuorodų ir jokiu būdu neatskleisti savo asmeninės informacijos – prisijungimo prie interneto banko duomenų, slaptažodžių, Smart-ID kodų.

Atminkite, kad bankas savo klientams SMS žinučių su aktyviomis nuorodomis į interneto banką nesiunčia ir niekada neprašo atskleisti konfidencialių duomenų.

Neskubėkite spausti atsiųstų nuorodų! Daug patikimiau ir saugiau, jei prie banko svetainės prisijungsite jums įprastu būdu, o ne per atsiųstas nuorodas, nes vienas neatsargus mygtuko paspaudimas gali pridaryti labai daug žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.