Sukčiai pasinaudojo Raseinių r. gyventojo tapatybės kortele – vyras dabar skolingas beveik 17 tūkst. eurų Kredito sutartis sudaryta aukai tvarkantis dokumentus dėl įdarbinimo

Raseinių policija ieško nusikaltėlių, pasinaudojusių rajono gyventojo tapatybės kortele ir paėmusių paskolą. Vyras teigia, kad dabar jis liko skolingas beveik 17 tūkstančių eurų.

Sukčiai pasinaudojo Raseinių r. gyventojo tapatybės kortele – vyras dabar skolingas beveik 17 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Sukčiai pasinaudojo Raseinių r. gyventojo tapatybės kortele – vyras dabar skolingas beveik 17 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-08 08:57, atnaujinta 2022-06-08 11:29

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiui mastu buvo pradėtas gavus 45 metų Raseinių rajono gyventojo pareiškimą. Vyras nurodė, kad kažkas pasinaudojęs jo asmens tapatybės kortele paėmė 16 tūkstančių 928 eurų paskolą.

Pasak pareiškėjo, jis jokių kreditų neėmė. Apie tai, kad jo vardu buvo paimta paskola, Raseinių rajono gyventojas tvirtina sužinojęs neseniai, kai gavo laišką, kuriame buvo nurodyta, kad jis turi pradėti mokėti palūkanas.

Laiške buvo nurodyta, kad keliolikos tūkstančių eurų paskolą šis vyras paėmė šiemet vasario 23 dieną.

Į policiją kreipęsis Raseinių rajono gyventojas sakė, kad paskolos neėmė ir pats jokių jos gavimo dokumentų netvarkė.

Vyras įtarė, kad paskolos gavimo sutartis pasinaudojus jo tapatybės kortele buvo sudaryta jam tvarkantis dokumentus dėl įdarbinimo.

Šią pareiškėjo versiją tikrina ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai.

Jei kaltininkas būtų nustatytas, už didelės vertės svetimą turtą įgijimą apgaule jam grėstų laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.