Lietuviai baltarusiškų rūkalų kontrabandą bandė paslėpti mėšlu maskuotoje slėptuvėje

Šalčininkų rajone į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko beveik 7 tūkst. pakelių cigarečių ir su šiuo kroviniu siejami du vyrai. Kontrabandą, kuri iš Baltarusijos į Lietuvą, pirminiais duomenimis, buvo mėtoma per sienos liniją, vyrai slėpė ūkiniame pastate įrengtoje ir galvijų mėšlu maskuotoje slėptuvėje.

 Lietuviai baltarusiškų rūkalų kontrabandą bandė paslėpti mėšlu maskuotoje slėptuvėje.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas
 Lietuviai baltarusiškų rūkalų kontrabandą bandė paslėpti mėšlu maskuotoje slėptuvėje.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 9:10 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare į įtartiną judesį sureagavo ties Šalčininkų rajono Kačėnų kaimu įrengtos VSAT vaizdo stebėjimo kameros. Ši vieta yra prie pat valstybės sienos su Baltarusija, o aplinkinės vietovės patenka į nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną. Lankytis tokioje teritorijoje be specialaus pasieniečių leidimo yra draudžiama.

Šį ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai monitoriuose identifikavo du vyrus. Jie pakėlė ant žemės gulėjusius ryšulius ir ėjo link arčiausiai esančios sodybos. Nuo jos iki valstybės sienos su Baltarusija – pusšimtis metrų.

Į sodybą atvykęs G.Žagunio pasienio užkardos ekipažas kieme pamatė du vyrus, tačiau pirminė apžiūra rezultatų nedavė. 33 ir 36 metų Šalčininkų rajono gyventojai atkakliai tikino nieko neleistino nedarę ir nieko draudžiamo neturį.

Vis tik pasieniečiai atkreipė dėmesį į ūkinio pastato grindis – buvo matyti, kad patalpoje neseniai darbuotasi kastuvu.

Kontrabandininkų slėptuvę VSAT pareigūnams pavyko aptikti bilsnojant strypu. Tai, kad po žeme yra ertmė, išdavė duslesnis garsas. Patekimas į ją maskuotas iš kelių medinių lentų sukaltu dangčiu, ant kurio uždrėbtas storas galvijų mėšlo sluoksnis. Neabejojama, kad aštri smarvė turėjo atbaidyti pasieniečius bei priverst juos kuo greičiau išeiti iš pastato.

Paaiškėjo, kad slėptuvėje sudėti 6 tūkst. 960 pakelių „NZ Gold“ markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo abiem šalčininkiečiams teks sumokėti baudas nuo 40 iki 90 eurų. Vyrai iš pradžių buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpas viename iš VSAT objektų, o vėliau po apklausų paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Cigaretės laikinai saugomos Gintaro Žagunio pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.