Konfliktas Vilniaus bendrabutyje: peršautas vyras neteko akies, vienas įtariamasis sulaikytas Kaltę prisiėmusį įtariamąjį kaltina melu

Vilniaus policija aiškinasi painią istoriją pirmadienio vakarą nutikusią viename Vilniaus bendrabutyje. Per incidentą vienas vyras neteko akies, kitas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tačiau liudininkas tvirtina, kad sulaikytas įtariamasis prisiėmė kaltę už kitą žmogų ir šaudė visai ne jis.

 Konfliktas Vilniaus bendrabutyje: peršautas vyras neteko akies, vienas įtariamasis sulaikytas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Konfliktas Vilniaus bendrabutyje: peršautas vyras neteko akies, vienas įtariamasis sulaikytas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 8:49 AM, atnaujinta Jun 21, 2022, 9:06 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, birželio 20 d. apie 20 val. 42 min. Vilniuje, Dariaus ir Girėno g., bendrabučio patalpose, du vyriškiai, iš daikto, panašaus į šratinį šaunamąjį ginklą, iššovė kelis šūvius į vyrą (gim. 1979 m.).

Nukentėjęs vyriškis paguldytas į ligoninę.

Girtas (1,44 prom.) įtariamasis (gim. 1992 m.) uždarytas į areštinę.

Lrytas.lt žiniomis greitosios pagalbos medikus į bendrabutį Dariaus ir Girėno g. kvietusi moteris sakė, kad vyras patyrė akies traumą, jam reikalinga skubi medikų pagalba.

Kartu su medikais nurodytu adresu nuskubėjo ir policijos patruliai. Jie sužalotą vyriškį rado ketvirtame aukšte bendroje virtuvėje. Kartu buvo ir jo draugas.

Kaip pareigūnams pasakojo šis liudininkas, vyrams sėdint bendroje bendrabučio virtuvėje, jie lauke išgirdo triukšmą, iš atvažiavusio automobilio sklido garsi muzika. Todėl vyriškiai per langą paprašė elgtis ramiau. Esą dėl to netrukus pas juos iš lauko atėjo du vyrai. Vienas išsitraukė ginklą ir kelis kartus iššovė. Netriukšmauti prašęs vyras paplūdo krauju. Vėliau ligoninėje jam buvo diagnozuota kiauryminė akies žaizda ir kaklo trauma.

Liudininkas pasakojo, kad įtariamieji buvo su sidabriniu automobiliu „Audi A6“. Bet jo paieškos pareigūnai paskelbti nespėjo, kadangi aiškinantis incidento aplinkybes pasirodė vienas įtariamasis ir prisipažino, kad tai jis šaudė. Vyriškis tvirtino, kad į akį nukentėjusiam pataikyti nenorėjo, o taikėsi į krūtinę. Esą ginklą išmetė kažkur toli, o kur konkrečiai - nesakys.

Incidente dalyvavęs liudininkas pareigūnams sakė, kad vyras meluoja. Esa šaudė kitas vyras, buvęs kartu su įtariamuoju, šis tik priisima kaltę už savo sėbrą. Įtariamasis užsispyręs tvirtino, kad liudininkas meluoja. Tačiau šis atšovė, kad įtariamieji net siūlė pinigų už tai, kad nebūtų kviečiama policija.

Pareigūnai nusikaltimu prisipažinusį vyriškį sulaikė ir įspėjo dėl melagingų parodymų davimo - nepasitvirtinus jo pasakojimui, vyrui grėstų baudžiamoji atsakomybė ir už tai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.