Pamatę policiją kanapių augintojai spruko kaip alpinistai: žemyn nusliuogė net iš 14-ojo aukšto

Klaipėdos policija įtariamuosius kanapių auginimu užklupo daugiaaukštyje, o jie, kaip įgudę alpinistai, balkonais iš 14-ojo aukšto nusliuogė žemyn. Bute aptiktas labai didelis kiekis kanapių, kitokių kvaišalų.

Gyvenamosiose patalpose aptikta ir kvaišalų, ir kanapių auginimo įrangos.<br> lrytas.lt montažas.
Gyvenamosiose patalpose aptikta ir kvaišalų, ir kanapių auginimo įrangos.<br> lrytas.lt montažas.
Gyvenamosiose patalpose aptikta ir kvaišalų, ir kanapių auginimo įrangos.<br>Policijos nuotr.
Gyvenamosiose patalpose aptikta ir kvaišalų, ir kanapių auginimo įrangos.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-24 09:44

Uostamiesčio policija ieškojo 29 metų bedarbio vyriškio, už padarytus nusikaltimus jau turėjusio atlikti bausmę pataisos namuose, bet jis dingo kaip į vandenį. Pagaliau jo pėdsakai buvo aptikti.

Nustatę klaipėdiečio buvimo vietą viename daugiabutyje Taikos prospekto pradžioje pareigūnai pasibeldė į butą keturioliktajame aukšte.

Durų niekas neatidarė – šeimininkas spėjo pasprukti.

Bėglys buvo sučiuptas

Įžengę į butą pareigūnai išvydo pravirą balkoną. Ieškomas vyras paspruko rizikuodamas gyvybe – gyvenamojo namo konstrukcijomis iš 14-ojo aukšto nusileido žemyn be jokių saugos priemonių.

Apžiūrėjus butą paaiškėjo, kodėl žmogus griebėsi tokio triuko, – aptikta kanapėms auginti pritaikytų įtaisų, apie 2,9 kilogramo kanapių, psichotropinės medžiagos tetrahidrokanabinolio.

Per kratą bute rastos elektroninės svarstykles su narkotinių medžiagų pėdsakais, smulkintuvas.

Bute buvo dar vienas 32 metų klaipėdietis. Pastarasis irgi dingo kartu su draugu leisdamasis namo konstrukcijomis. Ties apatiniais aukštais „aukštalipiai“ nušoko žemėn iš pavojingo aukščio.

Prie pastato ant šaligatvio mėtėsi plastikiniai kvaišalų ritinėliai – surankiota daugiau nei 650 gramų kanapių dervos.

Bėgliai mėgino atsikratyti įkalčių arba juos pametė sprukdami nuo policijos.

Ieškomas vyriškis toli nenubėgo – tą pačią dieną buvo sulaikytas Birutės gatvėje. Jo bendrininkas pasislėpė.

Sulaikyti visi įtariamieji

Sulaikytasis žinomas teisėsaugai – anksčiau teistas už nesunkų sveikatos sutrikdymą, vagystes, plėšimus, sukčiavimą, turto sunaikinimą ir gadinimą, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, viešosios tvarkos pažeidimą, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą ir naudojimą.

Įtarus, kad daugiabutyje gūžtą buvo susisukusi narkotikų platintojų gauja, ikiteisminį tyrimą į savo rankas perėmė Klaipėdos policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Vėliau Poilsio gatvėje buvo sulaikytas galimas bendrininkas – vienoje uostamiesčio įmonėje dirbantis 21 metų vyras.

Per kratą šio anksčiau neteisto klaipėdiečio gyvenamosiose patalpose rasta daugiau nei 1,7 kilogramo kanapių, apie 125 gramus grynojo kokaino, kanapių dervos, dvejos elektroninės svarstyklės, smulkintuvas su narkotinių medžiagų pėdsakais.

Iš policijos akiračio nepranyko ir trečias įtariamasis – jis buvo sulaikytas Alyvų gatvėje. Šis niekur nedirbantis klaipėdietis anksčiau nebuvo teistas.

Atsidūrė pataisos namuose

Visų ikiteisminio tyrimo metu per kratas rastų ir paimtų narkotinių ir psichotropinių medžiagų kaina juodojoje rinkoje gali siekti apie 80 tūkst. eurų.

Įtarimai dėl neteisėto labai didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo pareikšti trims klaipėdiečiams. Du iš jų įtariami auginę neteisėtą derlių – kvaišinančias kanapes.

Visi vyrai uždaryti į areštinę, vėliau dviem paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Vienas policijos ieškotas klaipėdietis pasiųstas į pataisos namus atlikti teismo skirtos laisvės atėmimo bausmės už kitus kriminalinius nusikaltimus.

Laikinai apribotos dviejų įtariamųjų nuosavybės teisės į jiems priklausančias lėšas – daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Galbūt iš nusikalstamos veiklos gauti grynieji pinigai aptikti ir paimti per kratas.

Įkliuvę labai didelį kvaišinančių kanapių kiekį neteisėtai auginantys asmenys baudžiami viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba įkalinami iki 5 metų.

Už neteisėtą labai didelio narkotikų ar psichotropinių medžiagų kiekio laikymą numatytos laisvės atėmimo bausmės nuo 10 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.