Už 12 kg kokaino gabenimą į Jungtinę Karalystę mažeikiškis bus teisiamas Lietuvoje Krovinio vertė – beveik 1 mln. eurų

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 35-erių mažeikiškis V.G. kaltinamas neteisėtai disponavęs labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

 Už 12 kg kokaino gabenimą į Jungtinę Karalystę mažeikiškis bus teisiamas Lietuvoje.<br> prokuratūros/pexels.com nuotr.
 Už 12 kg kokaino gabenimą į Jungtinę Karalystę mažeikiškis bus teisiamas Lietuvoje.<br> prokuratūros/pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 1:49 PM, atnaujinta Jul 18, 2022, 1:57 PM

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, V.G., veikdamas kartu su dar dviem asmenimis – G.P., mirusiu 2019 m., ir G.G., 2019 m. nuteistu Didžiojoje Britanijoje 8 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausme – galimai neteisėtai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Surinkta duomenų, kad V.G. susitarė su minėtais asmenimis neteisėtai iš Belgijos Karalystės į Jungtinę Karalystę G.G. vairuojamu vilkiku išgabenti ir parduoti 11,96 kg narkotinių medžiagų – kokaino.

Remiantis surinktais duomenimis, 2019 metų lapkričio mėnesį V.G. galimai atgabeno ir perdavė G.G. Belgijos Karalystėje gabenimui ir tolimesniam platinimui į 12 paketų supakuotos 11,96 kg narkotinės medžiagos – kokaino.

G.G. atvykus į Jungtinę Karalystę, Doverio uoste, vyro vairuojamas vilkikas buvo sulaikytas pasienio pareigūnų. Skaičiuojama, kad toks kiekis kokaino juodojoje rinkoje kainuoja daugiau nei 950 000 eurų.

Kaltinamasis teisėsaugai jau žinomas – praeityje vyras buvo nuteistas 6 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įvežimą į Norvegijos Karalystę kontrabanda.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.