Aiškėja ginkluoto parduotuvės apiplėšimo Mažeikiuose detalės – pistoletas buvo žaislinis

Mažeikių rajono policijos komisariate buvo pagerbtas 34 metų Mažeikių gyventojas Deivydas Česnauskas. Komisariato viršininkas Alfonsas Meškys už drąsą, sulaikant parduotuvę apiplėšti pasikėsinusį vaikiną, mažeikiškiui perdavė policijos bendruomenės susižavėjimo bei pagyrimo žodžius už pilietiškumą ir įteikė Telšių apskrities policijos viršininko Ramūno Sarapo padėką.

 Mažeikiuose padėkotą ginkluotą plėšiką sulaikiusiam miesto gyventojui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Mažeikiuose padėkotą ginkluotą plėšiką sulaikiusiam miesto gyventojui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Mažeikiuose padėkotą ginkluotą plėšiką sulaikiusiam miesto gyventojui.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Mažeikiuose padėkotą ginkluotą plėšiką sulaikiusiam miesto gyventojui.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-27 09:04, atnaujinta 2022-07-27 09:10

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, liepos 9-osios vakare, apie 20 val., Vytauto g. gyvenančio vyro žvilgsnį patraukė už jo namo tvoros stovintis keistai apsirėdęs jaunuolis. Kai šis patraukė į priešais esančią parduotuvę, Deivydui sukirbėjo nuojauta, kad įtartina žmogysta gali turėti nelabai gerų kėslų, ir iš paskos nuėjo į parduotuvę, siekdamas nuo netikėtumų apsaugoti parduotuvėje dirbančias pardavėjas.

Vyro nuojauta pasitvirtino su kaupu – kaukėtas ateivis buvo nukreipęs pistoletą į išsigandusią pardavėją ir reikalavo iš kasos atiduoti pinigus. Išgirdęs, jog į parduotuvę kažkas atėjo, užpuolikas su ginklu atsigręžė į atėjusįjį. Pamatęs į save nukreiptą pistoleto vamzdį, Deivydas sekundei sustingo, tačiau nesutriko, sugebėjo pasinaudoti akimirka, kai plėšiko ranka su pistoletu kryptelėjo į šoną, pačiupo už jos ir atėmė ginklą.

Numetęs ginklą ant žemės, vyras „supakavo“ jaunuolį ir perdavė į nusikaltimo vietą iškviestiems policijos pareigūnams. Apžiūrėjus pistoletą, paaiškėjo, kad jis – žaislinis. Ekstremaliu momentu įvertinti jo tikroviškumą laiko tikrai nėra.

Sulaikytasis – 20-metis Mažeikių gyventojas į teisėsaugos akiratį iki šiol patekęs nebuvo. Jam nustatytas 0.43 prom. girtumas. Vaikinas atsidūrė areštinėje, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo apiplėšti. Ir nors vaikinas aiškina, kad tai buvo tik „prikolas“, kurio idėja kilo šnekant su draugais, tačiau toks elgesys vertinamas kaip nusikaltimas, už kurį gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.