Pasieniečiai Kaune sulaikė baltarusiškus rūkalus vežusius latvius

Kaune pasieniečiai sulaikė du latvius, kurie pačiame miesto centre stovėjusiame automobilyje „Volvo S40“ slėpė 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

 Pasieniečiai Kaune sulaikė baltarusiškus rūkalus vežusius latvius.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
 Pasieniečiai Kaune sulaikė baltarusiškus rūkalus vežusius latvius.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-11 12:31

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su AB „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos valdymo darbuotojais ir Latvijos pasieniečių Daugpilio padalinio kriminalistais, patikrino Kauno centre stovėjusį automobilį „Volvo S40“. Prie Latvijoje registruotos transporto priemonės vairo sėdėjo 36-erių metų šios šalies pilietis. Kartu su vairuotoju buvo ir 23 metų jo tautietis.

Patikros metu VSAT pareigūnai automobilio salone ir bagažinėje juoda polietileno plėvele aptrauktas dėžes, kuriose buvo 5 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Superlims“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai latviams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Jie naktį praleido areštinėje, o kitą dieną po apklausos paleisti. Užsieniečiams skirtos kardomosios priemonės įpareigojimai periodiškai registruotis nurodytoje Lietuvos policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą koordinuoja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Automobilis ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomi Pagėgių rinktinės Šiaulių pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.