Klastotę Kybartų pasieniečiams pateikęs moldavas Karaliaučiaus nepasiekė

Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė į Karaliaučiaus sritį vykusį automobilio „Mercedes“ vairuotoją moldavą. Jis tikrinimo metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

 Klastotę Kybartų pasieniečiams pateikęs moldavas Karaliaučiaus nepasiekė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotę Kybartų pasieniečiams pateikęs moldavas Karaliaučiaus nepasiekė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 2:15 PM

Kaip praneša VSAT, penktadienio vakare Kybartų kontrolės punkte dirbę Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykusį automobilį „Mercedes GLE 450“. Moldovos registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 36 metų šios šalies pilietis.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas moldaviškas vairuotojo pažymėjimas. Patikrinimo metu nustatyta, kad jis neatitinka nustatytų standartų – dokumento pagrindas atspausdintas ant paprasto plastiko spalviniu rašaliniu spausdintuvu, nėra ultravioletinių apsaugos elementų, trūksta kitų originaliame pažymėjime privalomų kitų ženklų.

Pirminiais duomenimis, Moldovos pilietis į Lietuvą automobiliu atvyko per Europos Sąjungos vidaus sieną, kur nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Moldavas dvi paras praleido areštinėje, o vėliau iš jos buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę piniginį užstatą. Už disponavimą klastote ir jos panaudojimą vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vairuotojui sutikus, lengvasis automobilis perduotas kitam asmeniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.