Dviejų teismų langus išdaužiusi panevėžietė bausmę atliks už grotų

Panevėžio apygardos ir Panevėžio apylinkės teismų langus išdaužiusi šio miesto gyventoja 31 metų Aistė Marija Paukštytė savo biografiją papildė jau keturioliktu teistumu.

 Bausmę nuteistoji atliks Panevėžio moterų pataisos namuose. <br> T.Stasevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Bausmę nuteistoji atliks Panevėžio moterų pataisos namuose. <br> T.Stasevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 4:17 PM

Už viešosios tvarkos pažeidimus, melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų, pasipriešinimą valstybės tarnautojui, fizinio skausmo sukėlimą, vagystes, turto pasisavinimą ir kitus nusikaltimus jau teistą A.M.Paukštytę antradienį Šiaulių miesto apylinkės teismas pripažino kalta dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir skyrė aštuonis mėnesius nelaisvės.

Subendrinus šią bausme su už kitą nusikaltimą paskirta ir dar neatlikta bausme A.M.Paukštytei už grotų teks praleisti vienuolika mėnesių.

Nuteistoji taip pat privalės atlyginti dėl išdaužtų langų padarytą žalą.

Sulaikytoji buvo girta

Pastarąjį kartą ši teismo slenksčius minanti panevėžietė į policijos akiratį pateko šių metų pradžioje.

Vėlų sausio 30-osios vakarą A.M.Paukštytė plyta išdaužė Panevėžio apygardos teismo lango stiklą, o po dešimties minučių tą patį padarė ir nuėjusi prie Panevėžio apylinkės teismo.

Dūžtančio stiklo garsą išgirdo tuo metu Panevėžio apylinkės teisme budėjęs apsaugos darbuotojas, kuris išbėgęs į lauką pastebėjo prie teismo pastato lūkuriuojančią moterį ir iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai sulaikė A.M.Paukštytę ir uždarė ją į areštinę. Sulaikytoji buvo girta.

Dėl išdaužto lango stiklo patirta žalą Panevėžio apygardos teismo administracija įvertino 125 eurais, o Panevėžio apylinkės teismo administracija – 336 eurais.

Poelgio motyvų nenurodė

Areštinėje išsiblaiviusi A.M.Paukštytė neneigė kaltės dėl langų išdaužymo, tačiau savo poelgio motyvų nurodyti negalėjo.

Prieš Šiaulių apylinkės teismą stojusi A.M.Paukštytė sakė, kad jei tą vakarą būtų buvusi blaivi, tai taip nebūtų pasielgusi. Tačiau panevėžietė tą vakarą buvo girta.

Teisme A.M.Paukštytė atviravo, „Kad nesidžiaugia teismais, o kai būna girta, tas nesidžiaugimas paaštrėja“.

Niekur nedirbanti kaltinamoji sutiko atlyginti dėl langų išdaužimo padaryta žalą, tačiau sakė, kad jai yra priteista ir daugiau civilinių ieškinių – jauna moteris dar nebuvo spėjusi atlyginti per anksčiau įvykdytus nusikaltimus padarytos žalos už 1 tūkstantį 950 eurų.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad A.M.Paukštytės įvykdytas nusikaltimas yra įrodytas jos pačios prisipažinimu bei kita byloje surinkta medžiaga, ir skyrė kaltinamajai realią laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.