Į BMW vairuotoją dukart šovęs vyras stos prieš teismą: šaulio auka net ir sužeista spėjo nuvykti pas medikus

Į teisiamųjų suolą sės 28 metų Zarasų rajono gyventojas G.B., kuris kaltinamas degalinėje šovęs į vyrą ir jį sunkiai sužalojęs.

Šaudynes degalinėje surengęs zarasiškis stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šaudynes degalinėje surengęs zarasiškis stos prieš teismą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 10:34 AM, atnaujinta Aug 25, 2022, 12:48 PM

Kaip pranešime rašo Lietuvos Respublikos prokuratūra, vyrui pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Incidentas, sukėlęs didelį atgarsį tarp zarasiškių, įvyko beveik prieš metus, rugsėjo 7 dienos pavakarę.

Apie 17 valandą vienoje Zarasų rajone esančioje degalinėje pasigirdo keli šūviai. Vėliau liudytojai teigė, kad šaudyta buvo automobilyje BMW angliškais registracijos numeriais. Šaudė prie minėto automobilio vairo sėdėjęs vyras.

Kitiems degalinės lankytojams pastebėjus, kas vyksta, šaulys iš automobilio išlipo ir pabėgo.

Keleivio vietoje sėdėjęs zarasiškis, ištiktas šoko, iš pradžių nesuprato esąs sužeistas, o pamatęs žaizdas ir pasijutęs prastai, sugebėjo pats automobiliu nuvažiuoti iki artimiausios gydymo įstaigos.

Paguldytas į ligoninę, jis buvo skubiai operuotas ir gydomas.

Vėliau ekspertai nustatė, kad į nukentėjusįjį iš šaunamojo ginklo buvo pataikyta mažiausiai 2 kartus, kulkos pažeidė vidaus organus. Vyrui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir sunkaus sveikatos sutrikdymo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Pasak prokuroro M.Jurkėno, kaltinamasis šaudyti į iš matymo pažįstamą vyrą pradėjo, kai šis degalinėje įsėdo į jo automobilį pasikalbėti.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą iki 10 metų, o už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu – areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.