Pasieniečių dar kartą neįtikino 2 rusų pateiktos belgiškos klastotės

Medininkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido dviejų Rusijos piliečių. Abu užsieniečiai dokumentus tikrinusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus leidimus nuolat gyventi Belgijoje ir pasus su padirbtais Italijos bei Latvijos sienos kirtimo spaudais.

 Pasieniečių dar kartą neįtikino 2 rusų pateiktos belgiškos klastotės.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečių dar kartą neįtikino 2 rusų pateiktos belgiškos klastotės.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-31 16:12

Kaip praneša VSAT, tai antras toks atvejis per dvi pastarąsias dienas, kuomet Rusijos piliečiai į Šengeno erdvę bando įvažiuoti pasinaudodami suklastotais belgiško pavyzdžio leidimais gyventi šioje valstybėje.

Antradienį ryte Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą „Mercedes Benz“. Lenkijoje registruota transporto priemone vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu pasieniečiams pateikti 61-erių vyro ir 68-erių moters rusiški pasai pasirodė įtartini. Abiejuose dokumentuose aptikti suklastoti Italijos ir Latvijos sienos kirtimo spaudai. Patikrinus šių keleivių leidimus nuolat gyventi Belgijoje, nustatyta, kad tai – visiškos klastotės. Rusai buvo informuoti, jog kelionės tęsti nebegalės.

Abu užsieniečiai šiuo mikroautobusu vyko iš Rusijos. Transporto priemonės vairuotojo ir ja važiavusių kitų keleivių dokumentai buvo tvarkingi.

Klastotes turėjusiems vyrui bei moteriai surašyti ir įteikti atsisakymai leisti atvykti kertant sieną. Belgiškos klastotės iš mikroautobuso keleivių paimtos, o pasuose buvę suklastoti Italijos ir Latvijos sienos kirtimo spaudai panaikinti specialiomis žymomis.

Paaiškėjus, kad šiems rusams į Lietuvą patekti nepavyks, vairuotojas bei likusieji keleiviai patys nusprendė kelionės nebetęsti ir tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

Tai antras atvejis šią savaitę, kuomet VSAT pareigūnams įkliūva suklastotus leidimus nuolat gyventi Belgijoje pateikę Rusijos piliečiai. Pirmadienį du tokius keliautojus identifikavo ir atgal į Baltarusiją nukreipė Lavoriškių kontrolės punkte dirbę pasieniečiai.

Šiemet VSAT pareigūnai pasienio kontrolės punktuose dėl įvairių priežasčių į Lietuvą iš viso neįleido 2684 užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.