Girta moteris su „Lexus“ Vilniuje apdaužė BMW ir paspruko, o sučiupta tikrintis girtumą atsisakė

Vilniuje šeštadienio vakarą vairuodama automobilį „Lexus“ girta moteris apdaužė BMW ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Netrukus sulaikyta ji atsisakė tikrintis girtumą.

 Girta moteris su „Lexus“ Vilniuje apdaužė BMW ir paspruko, o sučiupta tikrintis girtumą atsisakė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Girta moteris su „Lexus“ Vilniuje apdaužė BMW ir paspruko, o sučiupta tikrintis girtumą atsisakė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 9:28 AM, atnaujinta Sep 25, 2022, 9:41 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, rugsėjo 24 d. apie 22 val. 30 min. Vilniuje, Pašilaičių g., automobilis „Lexus“, vairuojamas galimai girtos moters, kliudė automobilį BMW, vairuojamą vyro (gim. 1981 m.).

Po avarijos „Lexus“ iš įvykio vietos nuvažiavo.

Apie 23 val. 50 min. automobilis „Lexus“ ir jį vairavusi moteris (gimusi 1972 m.) buvo surasti. Tačiau vairuotoja tikrintis girtumą atsisakė.

Atsisakymas tikrintis girtumą pagal įstatymus traktuojamas taip pat, kaip ir vairavimas, kai alkoholio koncentracija organizme viršija 1,5 prom. ir už tai pradedamas ikiteisminis tyrimas. Taip buvo ir šį kartą - dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.