Kariuomenėje prieš tarnybos draugą smurtavęs Šiaulių rajono gyventojas už tai prieš teismą stojo jau baigęs tarnybą

Per privalomąją karinę tarnybą nusikaltęs, tačiau atleidimo už tai sulaukęs Šiaulių rajono gyventojas 24 metų Arūnas Vaikasas šio jam suteikto šanso neįvertino.

 Byla yra nagrinėjama sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Byla yra nagrinėjama sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 11:12 AM

Po tarnybos vėl nusikaltęs jaunuolis dabar turės atsakyti ne tik už naują, bet ir už kariuomenėje įvykdytą nusikaltimą.

Prieš Šiaulių apylinkės teismą stojęs A.Vaikasas yra kaltinamas nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų bei kario terorizavimu.

Pirmąjį nusikaltimą vaikinas įvykdė atlikdamas privalomąją pradinę karinę tarnybą Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione.

Pernai birželio 15-ąją A.Vaikasas būdamas kariu, reikalavo, kad kitas karys vykdytų jo nurodymus ir kareivinėse sutvarkytų jo spintelę – sudėliotų ten netvarkingai sudėtus daiktus.

Kai karys tai daryti atsisakė, A.Vaikasas jį pastūmė. Pastumtas vaikinas trenkėsi veidu į metalinę lovą ir susižalojo tarpuakį

Šį incidentą ištyrę pareigūnai konstatavo, kad nukentėjusiajam buvo sukeltas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Kaltininkui grėsė atsakomybė už kario terorizavimą. A.Vaikasas teisinosi tuo, kad ant tarnybos draugo supyko, kai šis išvertė jo spintelę ir atsisakė ją sutvarkyti.

Už tokį nusikaltimą, kai karys panaudodamas fizinį smurtą žemina kitą karį, yra baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Smurtautojas tuomet išsisuko palyginti lengvai. Byla buvo baigta kaltinamajai susitaikius su nukentėjusiuoju.

Šis ikiteisminis tyrimas vėl buvo atnaujintas, kai A.Vaikasas neprabėgus nė metams po incidento kareivinėse vėl įvykdė naują nusikaltimą.

Jau baigęs privalomąją karinę tarnybą A.Vaikasas su dviem bendrininkais sumušė žmogų. Tai nutiko šių metų vasario 13-osios vakare.

Kuršėnuose (Šiaulių r.) prie parduotuvės du kibirus vandens nešusį žmogų užpuolusi trijulė jį pastūmė, pargriovė ant žemės ir sumušė.

Nukentėjusiajam buvo sulaužyta nosis, sumuštas veidas, kaklas, krūtinė.

Policija sulaikė įtariamuosius, kurie buvo apkaltinti nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl chuliganiškų paskatų. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Kartu su bendrininkais prieš teismą stojęs A.Vaikasas privalės atsakyti ne tik už šį, bet ir ir už tarnybos metu padarytą nusikaltimą.

Teisme kaltinamasis kaltės dėl jam inkriminuotų nusikaltimų neneigė ir galėjusi, kad nusikalto.

Ši byla yra nagrinėjama sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl liudytojai nebus apklausiami ir teismo procesas ilgai neužtruks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.