Į Šiaulių įmonės elektroninį paštą įsibrovę sukčiai pasisavino prabangiam automobiliui pirkti skirtus 61 tūkstantį 300 eurų

Į vienos Šiaulių įmonės elektroninio pašto dėžutę įsibrovę internetiniai sukčiai pridarė jai didelių nuostolių.

Sąskaitą-faktūrą suklastoję sukčiai pasisavino 61 tūkstantį 300 eurų, už kuriuos įmonė ketino įsigyti automobilį „Mercedes Benz SLE 350“.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sąskaitą-faktūrą suklastoję sukčiai pasisavino 61 tūkstantį 300 eurų, už kuriuos įmonė ketino įsigyti automobilį „Mercedes Benz SLE 350“.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 10:25 AM, atnaujinta Oct 14, 2022, 12:03 PM

Įmonės korespondenciją pamatę sukčiai suklastojo sąskaitą-faktūrą ir pasisavino 61 tūkstantį 300 eurų, už kuriuos įmonė ketino įsigyti automobilį „Mercedes Benz SLE 350“.

Prabangų automobilį ši įmonė nusprendė įsigyti rudenį. Suradus pirkti norimą automobilį įmonės atstovais susisiekė su jo pardavėju.

Su Lietuvoje veiklą vykdančiu automobilio pardavėju buvo sutarta, kad jis elektroniniu paštu atsiųs pirkinio sąskaitą-faktūrą, o pinigai už automobilį bus pervesti į pardavėjo nurodytą banko sąskaitą.

Sąskaitą– faktūrą elektroniniu paštu automobilį pirkti apsisprendusi Šiaulių įmonė gavo dar rugsėjo 8 dieną. Po valandos įmonės elektroninio pašto dėžutėje atsirado dar viena analogiška sąskaita-faktūra.

Nors vėliau siųstoje sąskaitoje-faktūroje buvo nurodyta kita automobilio pardavėjo banko sąskaita, į tai automobilio pirkėjai dėmesio neatkreipė.

Pinigus už pirkinį Šiaulių įmonė į šioje sąskaitoje-faktūroje nurodytą banko sąskaitą pervedė po mėnesio. Spalio 7 dieną buvo buvo pervesti 41 tūkstantis 300 eurų, o po trijų dienų – 20 tūkstančių eurų.

Dar po dviejų dienų, spalio 12-ąją, į įmonę paskambinęs automobilio pardavėjas paklausė, kodėl negauna pinigų už automobilį.

Kai jam buvo pasakyta, kad pinigai jau pervesti į nurodytą sąskaitą, pardavėjas nustebo.

Įtarus, kad pinigus galėjo pasisavinti sukčiai, buvo kreiptasi į policiją.

Pareigūnai išsiaiškino, kad automobilio pardavėjas neturėjo sąskaitos, į kurią Šiaulių įmonė pasiuntė pinigus už įsigytą automobilį, ir kad šiai įmonei atsiųsta sąskaitą-faktūra buvo suklastota.

Spėjama, kad sąskaitą-faktūrą suklastojo į šios įmones elektroninio pašto dėžutę įsibrovę internetiniai sukčiai.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.