Advokatas ir buvęs policijos pareigūnas nuteisti dėl prekybos poveikiu

Vilniaus apygardos teismas advokatą A.J., ikiteisminio tyrimo metu laikinai išbrauktą iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, bei buvusį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūną A.V. pripažino kaltais dėl prekybos poveikiu. Advokatui skirta subendrinta 65 tūkst. eurų bauda.

Advokatas ir buvęs policijos pareigūnas nuteisti dėl prekybos poveikiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Advokatas ir buvęs policijos pareigūnas nuteisti dėl prekybos poveikiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2022, 3:57 PM, atnaujinta Oct 17, 2022, 4:01 PM

Teismas, į paskirtą baudą įskaitęs nuteistojo laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, nustatė galutinį baudos dydį – 63 600 eurų. Apkaltinamuoju teismo nuosprendžiu A.J. uždrausta 5 metus verstis advokato veikla.

Buvusiam policijos pareigūnui teismas skyrė galutinę 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę bei 7 500 eurų baudą, iš A.V. bus konfiskuoti ir kaip kyšis paimti 1 100 eurų. Jam taip pat uždrausta 5 metus dirbti vidaus tarnybos sistemoje.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas konstatavo, kad 2019 - 2020 m. tuomet advokatu dirbęs A.J. ir policijos pareigūnas A.V. ne kartą tarėsi, jog pastarasis, pasinaudodamas savo tarnyba, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, paveiktų LKPB tyrėją, atliekantį ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei jų kontrabandos, kad šis už kyšius neteisėtai veiktų vykdydamas įgaliojimus.

Advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį siekė paveikti LKPB tyrėjus ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą, vadovaujantį ikiteisminiam tyrimui, kad asmeniui, įtariamam neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabanda, skirta kardomoji priemonė – suėmimas, būtų pakeista į švelnesnę ir įtariamasis būtų paleistas į laisvę.

Taip pat advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį iš LKPB tyrėjo siekė gauti neskelbtiną informaciją apie ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos bei apie asmenis, kurių atžvilgiu šis tyrimas yra atliekamas.

Bylos duomenimis, iš viso tuomet advokatu dirbęs A.J. tuomečiam policijos pareigūnui A.V. kaip kyšį perdavė 14 000 eurų. A.V. už tarpininkavimą kaip kyšį pasiliko sau 1 100 eurų, o LKPB tyrėjui, veikusiam pagal teismo sankcionuotus ikiteisminio tyrimo veiksmus, per kelis kartus kaip kyšį perdavė 12 900 eurų. Teismo sprendimu, ši kaip kyšis duota pinigų suma bus konfiskuota.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.