Teismui perduota byla dėl 124 tūkst. eurų apgaule įgytų lėšų

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų atliktas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje uždaroji akcinė bendrovė bei jos buvęs gamybos direktorius kaltinami apgaule, klastojant tikrus dokumentus ir juos panaudojant, savo naudai įgiję didelės vertės svetimą turtą.

Teismui perduota byla dėl 124 tūkst. eurų apgaule įgytų lėšų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismui perduota byla dėl 124 tūkst. eurų apgaule įgytų lėšų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2022, 10:32 AM

Kaip praneša STT, byloje baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir buvęs „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro“ (ŠRATC) direktoriaus pavaduotojas, kuris kaltinamas netinkamai atlikęs tarnybos pareigas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2018 metų lapkričio mėnesio iki 2020 metų rugsėjo mėnesio, buvęs įmonės gamybos direktorius, įtariama, davė neteisėtus nurodymus pavaldiems darbuotojams ne mažiau kaip 4 tūkst. tonų atliekų, turėjusių būti utilizuotų sudeginant, įmaišyti į techninį kompostą ir kartu su juo nemokamai priduoti į Šiaulių regiono nepavojingų atliekų sąvartyno kaupą.

Įtariama, kad minėta bendrovė suklastojo paslaugų suderinimo aktus ir išrašė ŠRATC PVM sąskaitas-faktūras už tikrovėje neatliktas arba netinkamai atliktas atliekų tvarkymo paslaugas.

Remiantis tyrimo duomenimis, tokiu būdu buvęs privačios bendrovės gamybos direktorius galimai įmonės naudai įgijo didelės vertės svetimą, ŠRATC priklausantį turtą, t. y. ne mažiau kaip 124 tūkst. eurų be PVM. Valstybė už atliekas, išvežtas į sąvartyno kaupą kartu su techniniu kompostu, negavo ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų mokesčių už aplinkos teršimą sąvartyne šalinamomis atliekomis.

Tuometinis ŠRATC direktoriaus pavaduotojas, manoma, neužtikrino bendrovės veiklos priežiūros ir kontrolės bei leido darbuotojams nesilaikyti atliekų priėmimo tvarkos reikalavimų.

Už apgaule įgytą didelės vertės svetimą turtą numatomas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Už dokumentų klastojimą ir disponavimą jais, jeigu dėl to buvo padaryta didelė žala, numatomas laisvės atėmimas iki šešerių metų. Netinkamai atlikęs tarnybos pareigas asmuo gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams. Ikiteisminį tyrimą pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius, jį atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.