Pasivažinėjimas vilkiku girtam baltarusiui gali kainuoti 10 tūkst. eurų

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydama Baltarusijos Respublikos pilietį pripažinti kaltu už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių girtumas.

Pasivažinėjimas vilkiku girtam baltarusiui gali kainuoti 10 tūkst. eurų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pasivažinėjimas vilkiku girtam baltarusiui gali kainuoti 10 tūkst. eurų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 11:44 AM, atnaujinta Oct 20, 2022, 11:51 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. spalio 1-osios vakarą policijos pareigūnai gavo informacijos, kad Šalčininkų rajone esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje krovininio automobilio vairuotojas apgadino stovinčius automobilius. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai vairuotojo iškvėptame ore nustatė 2,13 promilės alkoholio koncentraciją.

Baltarusijos pilietis paaiškino, kad atvyko į aikštelę netoli Šalčininkų pasienio kontrolės punkto, nes iki išvykimo iš šalies jam reikėjo laukti 92 valandas. Sėdėdamas vilkiko kabinoje, jis vartojo alkoholį. Pastebėjęs geresnę vietą aikštelėje, jis nusprendė perstatyti automobilį, tačiau manevruodamas užkliudė ir apgadino du stovinčius automobilius – lengvąjį ir krovininį.

Atsižvelgdama į tai, kad įtariamasis pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio, o nusikalstamos veiklos padarymo aplinkybės buvo aiškios, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų prašė užbaigti procesą šioje byloje teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokurorė siūlo girtam vairavusiam Baltarusijos Respublikos piliečiui skirti galutinę 2 500 eurų baudą, išieškoti nusikalstamos veikos padarymo priemonės – krovininio automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – 7 530 eurų bei uždrausti trejus metus vairuoti kelių transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.