Beveik 100 kartų peiliu aukoms smeigęs Lentvario gyventojas pasiųstas už grotų

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl dviejų žmonių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar vieną pripažino Lentvario gyventoją Sergejų Adamovičių. Jam skirta 17 metų laisvės atėmimo bausmė.

Už dviejų žmonių nužudymą Lentvario gyventojui skirta 17 metų laisvės atėmimo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Už dviejų žmonių nužudymą Lentvario gyventojui skirta 17 metų laisvės atėmimo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Už dviejų žmonių nužudymą Lentvario gyventojui skirta 17 metų laisvės atėmimo.<br> V.Skaraičio nuotr.
Už dviejų žmonių nužudymą Lentvario gyventojui skirta 17 metų laisvės atėmimo.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 1:42 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 3:07 PM

Du žmones peiliu mirtinai subadęs Lentvario (Trakų r.) gyventojas Sergejus Adamovičius už grotų siunčiamas 17 metų.

Tokią bausmę antradienį vyrui paskelbė bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas.

Į teisiamųjų suolą S.Adamovičius sėdo dėl sausio 8-osios vėlų vakarą įvykdytų dviejų žmogžudysčių ir pasikėsinimo nužudyti 76 metų senolę.

S.Adamovičius savo sugėrovus mušė ir subadė peiliu. Vėliau buvo nustatyta, kad Irinai Jackevič (55 metų) į įvairias kūno vietas, taip pat ir į veidą, žudikas peiliu smeigė net 72 kartus, jos sugyventiniui Michailui Giršanovui (57 metų) – 8 kartus, o 76 metų Irinai Giršanovai – 12 kartų.

Sugyventinių pora nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje, o I.Giršanovai pavyko išgyventi. Vis dėlto, su savo sūnaus žudiku moteris teisme nesusitiko.

Balandžio 14 dieną sunkią operaciją ištvėrusi I.Giršanova buvo rasta negyva Šv.Roko ligoninės tualete, kur buvo gydoma dėl patirto psichinio sukrėtimo ir plaučių uždegimo.

Dėl ko griebė peilį ir pradėjo žudyti mažai pažįstamus žmones, S.Adamovičius teisme paaiškinti nesugebėjo, nes paties įvykio neprisiminė dėl savo girtumo.

O gerta tą dieną tikrai buvo daug. Kaip teisme pasakojo S.Adamovičius, pirmąjį butelį, 0,7 litro degtinės, jis pradėjo gerti su savo sugyventine Kornelija Aksenaityte.

Vieniems gerti buvo nuobodu, tad į kambarį pasikvietė I.Giršanovą.

Kai atsineštas degtinės butelis baigėsi, S.Adamovičius sulakstė į parduotuvę ir nupirko dar litrą. Šįkart degtinės buvo pasiūlyta ir M.Giršanovui su I.Jackevič.

„Gėrėme jų kambaryje, kai mano atsineštas litras baigėsi, daviau Michailui pinigų, jis nuėjo į „Maximą“ nupirko dar litrą, gėrėme toliau, bet ir vėl pritrūkome. Buvo jau po 20 valandos, todėl M.Giršanovu nuėjome į „tašką“, nusipirkome dar litrą degtinės ir du „bambalius“ alaus, kuriuos pakeliui ir išgėrėme. Grįžome namo ir daugiau aš nieko neprisimenu“, – sakė S.Adamovičius.

S.Adamovičius tikino, kad neturėjo jokio tikslo žudyti, nes buto, kuriame jis vos prieš porą dienų išsinuomojo mažą kambarėlį senbuvių jis beveik nepažinojo.

„Aš su tais žmonėmis pažįstamas buvau gal tik 15 valandų. Aš neturėjau tikslo žudyti, gal per degtinę su smegenėlėm kažkas atsitiko. Noriu nuoširdžiai atsiprašyti. Aš atsiprašau“, – teisme apgailestavo žudikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.