Pajūryje – žiaurus susidorojimas: katino neprižiūrėjusiam draugui atėmė laisvę ir kankino

Du jaunuoliai, savo bendraamžiui neteisėtai atėmę laisvę ir jį kankinę, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau už grotų kol kas nepasiųsti.

Du jaunuoliai, savo bendraamžiui neteisėtai atėmę laisvę ir jį kankinę, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau už grotų kol kas nepasiųsti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Du jaunuoliai, savo bendraamžiui neteisėtai atėmę laisvę ir jį kankinę, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau už grotų kol kas nepasiųsti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Du jaunuoliai, savo bendraamžiui neteisėtai atėmę laisvę ir jį kankinę, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau už grotų kol kas nepasiųsti.<br>G.Bitvinsko asociatyvi  nuotr.
Du jaunuoliai, savo bendraamžiui neteisėtai atėmę laisvę ir jį kankinę, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau už grotų kol kas nepasiųsti.<br>G.Bitvinsko asociatyvi  nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-14 15:30, atnaujinta 2022-11-17 07:10

Nuosprendis Kęstučiui Dražbai (22 m.) ir Ernestui Milašiui (21 m.) paskelbtas Klaipėdos apylinkės teisme.

Kankinimai prasidėjo šių metų vasario 14-ąją apie 20 val. Klaipėdoje. E.Milašius nutarė išreikalauti iš O.R. nenustatytos vertės skolą ir įviliojo jį į savo automobilį. Vėliau į tą patį automobilį įsėdo K.Dražba, kuriam bičiulio sumanymas buvo priimtinas.

Egzekucija truko parą

Teismo sprendime rašoma, kad veikdami bendrininkų grupėje jie smurtaudami laikė O.R. automobilyje ir prie jo iki kitos dienos popietės: vežiojo po uostamiestį, Klaipėdos ir Kretingos rajonus siekdami jį įbauginti, grasino, kad neatiduota skola išaugs iki 1000 eurų ir kas valandą didės dar po 100 eurų, privertė auką skambinti pažįstamiems ir prašyti paskolinti pinigų, kelis kartus ištempę iš mašinos mušė, degino kūną cigarete.

Apie tai liudijo nudegimo žymės kairėje rankoje, poodinės kraujosruvos ausyse, lūpose, kitose vietose bei nubrozdinta krūtinė.

Neteisėtas laisvės atėmimas ir egzekucija truko beveik parą.

Išvyko dirbti į užsienį

E.Milašius teisme kaltę pripažino ir papasakojo, kad su O.R. gyveno viename kambaryje.

Susiradęs darbą užsienyje jis paprašė O.R. prižiūrėti jo katiną, kol sugrįš namo.

Už tai pažadėjo jam perduoti kambaryje stovintį televizorių, bet kai grįžo iš užsienio, neberado nei katino, nei televizoriaus, pasigedo ir kitų daiktų.

Vėliau katiną jam atvežė pažįstamas, tačiau gyvūnas buvo suluošintas ir įbaugintas, jo uodega nejudėjo.

Tuomet jis nuvažiavo pas O.R. ir paprašė jo sėsti į automobilį, parašė žinutę K.Dražbai ir pakvietė prisijungti. Esą kol važiavo automobiliu, O.R. žadėjo grąžinti pinigus, bet įsukus į stovėjimo aikštelę pasakė, kad prispyrė gamtiniai reikalai, ir bandė pabėgti.

K.Dražba jį pagavo ir sudavė į veidą.

Kompanija važinėjo visą naktį.

Per tą laiką kiekvieno sustojimo metu O.R. buvo kankinamas: jis turėjo iškęsti į kūną gesinamų cigarečių sukeltą skausmą, smūgius rankomis ir pagaliais. O kai vaikinui replėmis buvo spaudžiamas pirštas, jis rėkė iš skausmo ir prašė pasigailėti. Tuomet kankintojų širdys suvirpėjo ir jie parvežė jį namo.

Kalėjimo pavyko išvengti

Abu kaltinamieji kaltę pripažino ir gailėjosi dėl to, kas įvyko.

K.Dražba negalėjo paaiškinti, kodėl taip elgėsi, pripažino, kad bičiulis ragino jį liautis, nesuvokia, kas jam tą dieną nutiko.

Už tai, kad neteisėtai atėmė žmogui laisvę ir savavaldžiavo panaudodamas psichinę prievartą ir fizinį smurtą, iki šiol neteistam E.Milašiui paskirta 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams. Jis įpareigotas bausmės vykdymo metu mokytis arba dirbti, naktimis būti namuose ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Tokia pat bausmė buvo skirta ir K.Dražbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.