Kauno pasieniečiai sulaikė kontrabandą krovusius 3 baltarusius ir lietuvį

Pasieniečiai Kaune sučiupo tris baltarusius ir lietuvį, kurie iš automobilio dugne įrengtos slėptuvės į kitą automobilį krovė kontrabandinius rūkalus. Sulaikyta 11,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

 Kauno pasieniečiai sulaikė kontrabandą krovusius 3 baltarusius ir lietuvį.<br> VSAT nuotr.
 Kauno pasieniečiai sulaikė kontrabandą krovusius 3 baltarusius ir lietuvį.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 12:34 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kauno pakraštyje, vieno namo kieme, užklupo keturis vyrus. Jie iš mikroautobuso „Fiat Ducato“ dugne specialiai įrengtos slėptuvės į čia pat stovėjusį automobilį „Škoda Praktik“ krovė kontrabandinius rūkalus. Mikroautobusas buvo paženklintas vokiškais registracijos numeriais, lengvasis automobilis – lietuviškais.

Pasieniečiai ketveriukę sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 23-ejų, 35-erių ir 36-erių Baltarusijos piliečiai ir 35-erių kaunietis. Užsieniečiai Lietuvoje buvo teisėtai.

Pirminiais duomenimis, iš viso rasti 11 493 pakeliai cigarečių „Minsk Capital QS“, pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausų kontrabandininkai buvo uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Kontrabandinių cigarečių krovinys ir abu automobiliai pristatyti į Vilniaus pasienio rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?