Per dieną praturtėti panorę 8 jaunuoliai nusvilo: užkibo ant naujos schemos

Vylėsi per dieną praturtėti, bet skaičiuoja nuostolius. Tokia lemtis Šiaulių apskrityje ištiko aštuonis jaunuolius, patikėjusius sukčių pažadais.

Per dieną praturtėti panorę 8 jaunuoliai nusvilo: užkibo ant naujos schemos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Per dieną praturtėti panorę 8 jaunuoliai nusvilo: užkibo ant naujos schemos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Per dieną praturtėti panorę 8 jaunuoliai nusvilo: užkibo ant naujos schemos.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Per dieną praturtėti panorę 8 jaunuoliai nusvilo: užkibo ant naujos schemos.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Nov 17, 2022, 7:00 AM

Sukčiai aukas suviliojo pagal naują schemą – socialinio tinklo „Instagram“ platformoje ėmė skelbtis, kad naujokams padeda pelnytis iš lažybų.

„Pinigai – čia!“, „Užsidirbk pats“, „Uždarbis – per vakarą“, „Padedu žmonėms uždirbti pinigų“ – tokiais skambiais skelbimais sukčiai rugsėjį ir spalį susuko galvą net aštuoniems Šiaulių apskrities gyventojams.

Visi nukentėjusieji – 18–24 metų žmonės, kurie įtikėjo galimybe per vieną vakarą kelis kartus padidinti turimas santaupas.

Jaunuoliams įtarimo nesukėlė net sukčių teikiama „garantija“ – ne vienam buvo parašyta: „Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją.“

Sukčiai socialiniame tinkle siūlė investuoti į lažybas.

Nepatyrusiems jaunuoliams buvo siūloma „profesionalų“ paslauga, kuri „klientų pinigus padidina 3–4 kartus“. Tiesa, ne už dyką – „profesionalai“ savo paslaugas įvertino 40 proc. uždirbtos sumos.

Kad skambėtų dar patraukliau, sukčiai skelbėsi, kad profesionali pagalba teikiama tik naujokams. Įgijusiems patirties lažybininkams vėliau buvo žadama suteikti galimybę tik už narystės mokestį.

Vienas radviliškietis į sukčiaus nurodytą sąskaitą pervedė 460 eurų.

Jam įtarimo nesukėlė net prašymas pervesti pinigus ne paslaugą teikiančiam „profesionalui“, o tarpininkui. Naivus 23 metų jaunuolis susizgribo tik tada, kai prašymo pervesti laimėjimą sulaukęs sukčius staiga dingo ir į žinutes nebeatrašė.

Kitą radviliškietį sukčiai bandė melžti ilgiau. Kai vaikinas vieną rytą pervedė 350 eurų, netrukus sužinojo, kad laimėjo solidžią sumą. „Profesionalas“ pasiūlė atsiimti laimėjimą, bet paprašė dar 260 eurų mokesčiams sumokėti. Galiausiai ryšys visai nutrūko, o pinigų netekęs vaikinas kreipėsi į pareigūnus.

Pakruojietis buvo atsargesnis ir pabandė rizikuoti menkesne suma – į sukčiaus nurodytą sąskaitą pervedė 40 eurų. Bet jaunuoliui galvą susuko žinia, kad lažybose laimėjo 1100 eurų.

Nudžiugęs vaikinas pervedė 260 eurų mokesčiams sumokėti, o tada savaitę kantriai laukė laimėjimo. Pinigus išmelžęs „profesionalas“ jį socialiniame tinkle užblokavo, tad jaunuoliui beliko kreiptis į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.