Lazdijų rajone pasieniečiai pričiupo cigaretes nešusį alytiškį

Lazdijų rajone Kapčiamiesčio pasieniečiams įkliuvo alytiškis, gabenęs 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Pasienio ruože su įkalčiais sulaikytam kontrabandininkui gresia bauda iki 6 000 eurų.

 Lazdijų rajone pasieniečiai pričiupo cigaretes nešusį alytiškį.<br> VSAT nuotr.
 Lazdijų rajone pasieniečiai pričiupo cigaretes nešusį alytiškį.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-17 11:27, atnaujinta 2022-11-17 11:30

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono savivaldybės Varviškės kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einantį vyrą su nešuliais. Vietovė, kurioje fiksuotas asmuo, yra pasienio ruože.

Pasieniečiai nešiką sulaikė. Jis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, privalomo pasienio ruože. Vyras įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Kapčiamiesčio pasienio užkardą. Čia nustatyta, kad sulaikytasis yra 31-erių Alytaus gyventojas.

Patikrinę keturis surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius, pasieniečiai juose aptiko 2 000 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Alytiškiui pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t.y. buvimą pasienio ruože be dokumentų, pasieniečiai vyrui skyrė įspėjimą.

Kontrabandos gabentojas apklaustas ir paleistas jam įteikus šaukimą atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kur bus atliekami administracinės teisenos veiksmai. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.