Rygoje pavogtą automobilį „surado“ Šiaulių kelininkai

Lapkričio 17-ąją į Ginkūnus (Šiaulių r.) asfaltuoti namo kieme esančią aikštelę atvykę Šiaulių kelininkai nesitikėjo, kad taps detektyvinės istorijos veikėjais.

 Pareigūnai išsiaiškino, kad šis Ginkūnuose (Šiaulių r.) rastas 2020 metais pagamintas automobilis „Hyundai Tucson“ tą pačią dieną buvo pavogtas Rygoje (Latvija).<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Pareigūnai išsiaiškino, kad šis Ginkūnuose (Šiaulių r.) rastas 2020 metais pagamintas automobilis „Hyundai Tucson“ tą pačią dieną buvo pavogtas Rygoje (Latvija).<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 10:19 AM, atnaujinta Nov 22, 2022, 11:14 AM

Dirbti atvykę kelininkai nemaloniai nustebo, kai išvydo, kad prie namo stovi jiems aikštelę asfaltuoti trukdysiantis automobilis „Hyundai Tucson“.

Nieko nelaukdamas darbų vadovas paskambino policijos pareigūnams ir paprašė surasti šio automobilio savininką bei paprašyti jo kliūtimi tapusį automobilį perstatyti į kitą vietą.

Pagal nurodytą „Hyundai Tucson“ valstybinį numerį pareigūnai nustatė, kad šis automobilis priklauso vienai Vilniaus bendrovei ir telefonu susisiekė su šios bendrovės direktoriumi.

Direktoriaus atsakymas pareigūnus nustebino. Vilniaus įmonės vadovas atsakė, kad jiems priklausantis „Hyundai Tucson“ Šiaulių rajone triūsiantiems kelininkams tikrai negali kliudyti, nes jis stovi Vilniuje esančioje saugomoje automobilių parkavimo aikštelėje.

Tokio atsakymo sulaukę pareigūnai nuvyko į Ginkūnus ir išvydo, kad minėtas Vilniaus bendrovės „Hyundai Tucson“ tikrai stovi asfaltuojamoje namo aikštelėje.

Policininkai dar kartą paskambino Vilniaus įmonės direktoriui, tačiau jis pareigūnus dar kartą patikrino, kad jų įmonės automobilis su tokiais pačiais valstybiniais numeriais stovi ne kur kitur, o Vilniuje esančioje saugomoje automobilių aikštelėje.

Tada pareigūnai nusprendė įdėmiau apžiūrėti Ginkūnuose paliktą automobilį ir, pažvelgę pro langus, automobilio salone pastebėjo ant grindų besimėtančius latviškus valstybinius numerius.

Policininkams kilo įtarimas, kad šis automobilis galėjo būti pavogtas Latvijoje, o ant jo uždėti lietuviški valstybiniai numeriai – suklastoti.

Pasinaudoję duomenų bazėmis pareigūnai išsiaiškino, kad Ginkūnuose, namo kieme, rastas 2020 metais pagamintas automobilis „Hyundai Tucson“ tą pačią dieną buvo pavogtas Rygoje (Latvija).

Vagys ant automobilio uždėjo lietuviškus valstybinius numerius ir iš Rygos nuvarė į šalia Šiaulių esančią Ginkūnų gyvenvietę. Palikdami automobilį daugiabučio namo kieme vagišiai nemanė, kad jis gali kam nors kristi į akis.

Ilgapirščiams nekilo mintis, kad jų planus gali sugriauti šią aikštelę asfaltuoti atvyksiantys kelininkai.

Ginkūnuose surastas automobilis bus grąžintas jo savininkui.

Tačiau ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams dar liko klaustukų dėl ant pavogto automobilio uždėtų lietuviškų valstybinių numerių, kurie buvo tokie patys, kaip ir Vilniuje registruotai bendrovei priklausančio automobilio „Hyndai Tucson“.

Nuo vogto automobilio nuimti lietuviški valstybiniai numeriai, kurie tikėtina buvo suklastoti, perduoti ekspertams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.