Ne kartą teisto šiauliečio fotosesija ant svetimo automobilio stogo ir vėl baigėsi teisme

Tris kartus už narkotikų platinimą, sukčiavimą ir nežymų sveikatos surikdymą jau teistas, areštinėje bei pataisos namuose pabuvoti spėjęs 24 metų šiaulietis Edvinas Šelaganovas vos išleistas į laisvę vėl patraukė policijos pareigūnų dėmesį.

Sulankstyto stogo remontas „Volvo S60“ savininkui kainavo 726 eurus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Sulankstyto stogo remontas „Volvo S60“ savininkui kainavo 726 eurus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-25 17:02

Nepraėjus nė mėnesiui po jam paskirtos arešto bausmės atlikimo E.Šelaganovas tapo įtariamuoju byloje dėl svetimo turto sugadinimo.

Į teisiamųjų suolą šis šiaulietis sėdo dėl fotosesijos, kurią sumanė pasidaryti užsilipęs ant svetimo automobilio stogo.

Rado apgadintą automobilį

Į policiją dėl sulankstyto savo automobilio „Volvo S60“ stogo vienas į Lietuvą paviešėti sugrįžęs emigrantas kreipėsi rugpjūčio 6 dieną.

Vyras paaiškino važiavęs automobiliu namo iš Didžiosios Britanijos ir naktį nusprendęs permiegoti Šiaulių rajone esančiame motelyje.

Ryte vyras pamatė, kad jo automobilio stogas yra sulankstytas.

Nukentėjusysis apie tai pranešė policijai.

Kadangi motelio, kuriame yra ir kavinė, prieigos yra filmuojamos vaizdo kameromis, policijos pareigūnai peržiūrėjo vaizdo įrašus.

Vaizdo kamera užfiksavo kaip naktį vienas jaunuolis, pribėgęs prie automobilio, užšoko ant jo kapoto, užlipo ant stogo, o po to nulipo ir nubėgo šalin.

Kvietė policiją dėl agresyvaus lankytojo

Tyrėjai įtarė, kad automobilį galėjo apgadinti kas nors iš tą naktį motelio kavinėje audringai laiką leidusių jaunuolių.

Dar prieš gaudami pranešimą apie apgadintą automobilį policijos pareigūnai į šią kavinę buvo iškviesti dėl vieno agresyviai elgtis ėmusio ir prie kitų lankytojų priekabiauti pradėjusio girto vaikino.

Atvykus policininkams šis agresyvus jaunuolis jau buvo spėjęs pasprukti, tačiau pareigūnai išsiaiškino, kad prie kavinės lankytojų kabinėjosi E.Šelaganovas.

Paaiškėjo, kad būtent šis šiaulietis apgadino ir prie kavinės nakčiai paliktą svetimą automobilį.

Sulankstyto stogo remontas „Volvo S60“ savininkui kainavo 726 eurus.

Pažadėjo atlyginti žalą

Baudžiamojon atsakomybėn už svetimo turto sugadinimą patrauktas E.Šelaganovas iškart prisipažino kaltu.

Vaikinas tvirtino tenorėjęs nusifotografuoti ir nusprendęs, kad nuotrauka atrodys įspūdingiau, jei jis užsilips ant automobilio.

Užlipęs E.Šelaganovas pajuto, kad automobilio stogas sulinko.

Šiaulietis sakė manęs, kad niekas nesužinos, kas apgadino automobilį, todėl niekam apie tai nepranešė.

Atlyginti žalą automobilio savininkui E.Šelaganovas sutiko jau per ikiteisminį tyrimą ir pažadėjo tai padaryti per pusmetį.

Nuteistasis liko laisvėje

Teisme E.Šelaganovas sakė, kad dalį žalos jau atlygino ir ją atlyginti spės laiku, nes šiuo metu dirba.

Bylą išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo teisėja Daiva Domeikienė E.Šelaganovą pripažino kaltu dėl turto sugadinimo ir skyrė jam šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirtoji bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu.

Į pataisos namus E.Šelaganovui keliauti neteks, nes paskirtos bausmės vykdymas jam buvo atidėtas vieneriems mėnesiams ir šešiems metams.

Per tą laiką nuteistasis turės tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje ir neišvykti iš gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Vėl teks sėsti į teisiamųjų suolą

Lygtine bausme atsipirkusiam E.Šelaganovui netrukus vėl teks sėsti į teisiamųjų suolą.

Dar prieš liūdnai pasibaigusią fotosesiją ant automobilio stogo šis šiaulietis apiplėšė moterį.

Kaltės dėl šio nusikaltimo per ikiteisminį tyrimą neneigęs E.Šelaganovas prisipažino pagrobęs 850 eurų iš vienos laisvo elgesio moters, tačiau tvirtino prieš ją nesmurtavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.