Rusų su padirbtais dokumentais kelionė į Europą nutrūko Kybartuose

Kybartų pasienio kelio kontrolės punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido trijų Rusijos piliečių. Užsieniečiai dokumentus tikrinusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje ir Danijoje.

 Pasieniečiams įkliuvo du rusai su padirbtais dokumentais.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo du rusai su padirbtais dokumentais.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 2:20 PM

VSAT praneša, kad antradienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai tikrino iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą per Kybartų pasienio kontrolės kelio punktą maršrutiniu autobusu Kaliningradas–Ryga vykusių keleivių dokumentus. Patikros metu dvi 53-ejų ir 63-ejų metų Rusijos pilietės pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje ir Danijoje. Pasieniečiams sukėlė įtarimų ir jų pasuose buvę Čekijos, Vokietijos, Italijos, Austrijos, Ispanijos Šengeno erdvės sienos kirtimo spaudai, kurie galbūt yra suklastoti.

Autobusu keliavo ir 25-erių Rusijos pilietis, kuris VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, visiškai suklastotą neva Belgijos išduotą leidimą gyventi šioje šalyje.

Pasieniečiai atliko įprastus tokiais atvejais formalumus – Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti kertant sieną, todėl jiems teko grįžti atgal. Dokumentų klastotės iš minėtų keleivių paimtos, o autobusas tęsė kelionę numatytu maršrutu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.