Žmogų užmušusiam biržiečiui nepatinka žudiko vardas, todėl jis kreipėsi į teismą

Devyniskart teistas 38 metų biržietis Mindaugas Parauka mėgino atsikratyti žudiko vardo, bet apeliacinis teismas atmetė vyro skundą.

Žmogžudžiu pripažintas biržietis M.Parauka anksčiau teistas ne vieną kartą.
Žmogžudžiu pripažintas biržietis M.Parauka anksčiau teistas ne vieną kartą.
Kaltinamuoju tapęs biržietis M.Parauka anksčiau teistas net devynis kartus.<br>D.Krasausko nuotr.
Kaltinamuoju tapęs biržietis M.Parauka anksčiau teistas net devynis kartus.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2022, 8:33 PM

Panevėžio apygardos teismas M.Paraukai už žmogžudystę ir chuliganizmą prieš 5 mėnesius buvo skyręs 12 metų nelaisvės, aukos artimiesiems priteisė per 53 tūkst. eurų.

Šį teismo sprendimą apskundęs M.Parauka prašė dviejų dalykų – arba jį išteisinti, arba nusikaltimą perkvalifikuoti į nužudymą labai susijaudinus ir paskirti švelnesnę bausmę. Jis nesutiko ir su nukentėjusiesiems priteistomis pinigų sumomis.

Devynis kartus anksčiau teistas M.Parauka žudiku tapo užmušęs 45 metų Pasvalio rajono gyventoją. Žmogžudystė įvykdyta beveik prieš 1,5 metų Biržuose. Visa tai matė pašaliniai žmonės.

Žmogžudyste pasibaigusi nesantaika kilo dėl ištarto žodžio „debilas“.

Tokiu epitetu vienas biržietis dar prieš lemtingą įvykį pavadino kitą vyrą. Tas pasijuto smarkiai įžeistas, nes paskui atvažiavo su draugais aiškintis. Tuo metu „debilu“ vyrą pavadinęs vyriškis su žmona ir dar keliais draugais gėrė namuose degtinę. Išgertuvėse dalyvavo ir M.Parauka.

Automobiliu atvažiavusius 6 vyrus kompanija pasitiko su lazdomis rankose. Pamatę juos atvykėliai išsilakstė, prasidėjo gaudynės.

Gatvėje vykusias muštynes matė aplinkiniai žmonės.

Vienas jų teisme liudijo, kad išgirdęs lauke šūksnius pažvelgė pro langą ir išvydo su beisbolo lazdomis vieną vyriškį besivejančius pusnuogius vyrus. Bėglio jie nepavijo. Tuomet kitoje gatvės pusėje jis pamatė ant nugaros gulintį vyrą, kuriam kelis kartus lazda tvojo dar kitas vyras.

Jis pasitraukė, o prie sumuštojo priėjo vienas po nesėkmingų gaudynių su draugais atgal grįžtantis vyras. Šis tik apžiūrėjo gulintįjį.

Bendrajam pagalbos centrui paskambinę žmonės pranešė, kad mato kelis vyrus su lazdomis, o netoliese – ant žemės gulintį žmogų. Atskubėję medikai nuleido rankas – vyras buvo miręs.

Policininkai sulaikė 4 vietos gyventojus. Iš pradžių jiems visiems buvo pareikšti įtarimai dėl žmogžudystės, kol galop liko tik vienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.