Pasieniečiai sulaikė teisėsaugos ieškotus du Lietuvos piliečius

Vilniaus oro uoste bei Medininkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė du Lietuvos piliečius, kurie buvo ieškomi dėl nusikaltimų.

Pasieniečiai sulaikė vyrą ir moterį.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai sulaikė vyrą ir moterį.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 5:45 PM, atnaujinta Dec 19, 2022, 5:49 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį po pietų Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Frankfurto Vokietijoje atskrendančiu lėktuvu į Lietuvą grąžinama moteris. Ji buvo išsiųsta iš Vokietijos už ten padarytą nusikaltimą.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad 38-erių kaunietė problemų su teisėsauga turi ir savo šalyje. Vengdama atlikti teismo paskirtą bausmę, ji slapstėsi nuo teisingumo, todėl šių metų lapkritį Kauno policija paskelbė nuteistosios paiešką.

Pasieniečiai kaunietę sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomoji buvo perduota atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Tą pačią dieną VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai patikrino 37-erių vilniečio dokumentus. Jis iš Baltarusijos per Medininkų kontrolės punktą į Lietuvą vyko autobusu. Nustatyta, kad lietuvio paieška buvo paskelbta vos prieš dieną. Šio vyro, nuteisto už nusikaltimo padarymą, ieško Vilniaus policija.

VSAT pareigūnų sulaikytas lietuvis netrukus buvo perduotas paieškos iniciatoriams.

Šiemet pasieniečiai sulaikė 1 446 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.