Pasieniečiai neleido 15-metei išskristi į Londoną – pateikė mamos suklastotą sutikimą

Į Londoną susiruošusi skristi 15-metė mažeikiškė Kauno oro uosto pasieniečiams pateikė, įtariama, mamos suklastotą sutikimą nepilnametei vienai vykti į užsienį.

15-metė į Londoną neišskrido.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
15-metė į Londoną neišskrido.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-22 13:18, atnaujinta 2022-12-22 13:22

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį pasieniečiai Kauno oro uoste tikrino reisu į Londoną ketinusių skristi asmenų dokumentus. Tarp keleivių buvo ir 15-os Mažeikių gyventoja. Nepilnametė turėjo skristi viena. Ji pasienio tikrinimo metu pateikė, įtariama, suklastotą tėvų sutikimą nelydimai nepilnametei vienai vykti į užsienio valstybes.

Pasieniečiai nustatė, kad įtartiname dokumente esantys duomenys nėra autentiški. Įtariama, kad sutikimas suklastotas naudojant anksčiau patvirtintą originalų, tačiau nebegaliojusį tokį dokumentą.

Mergaitei neleista išvykti iš Lietuvos. Ji palydėta į tarnybines pasieniečių patalpas. Atlikus formalumus paauglė perduota į oro uostą iškviestai mamai, kuri prisipažino suklastojusi sutikimą.

Dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

VSAT primena, kad nepilnamečiui savarankiškai vykstant į Šengeno erdvei priklausančias valstybes jam užtenka turėti galiojantį pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Jei nelydimas nepilnametis vyksta į Šengeno erdvei nepriklausančias valstybes, pavyzdžiui, Jungtinę Karalystę, jam dar reikalingas bent vieno iš tėvų rašytinis notariškai patvirtintas sutikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.