Gruzino kelionė baigėsi Lietuvoje – pasieniečiai vyrą sučiupo su suklastotu vairuotojo pažymėjimu

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliu „Skoda Fabia“ vykusį Sakartvelo pilietį. Patikros metu užsienietis pateikė, įtariama, klastotę – neva gimtinėje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 4:24 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrino iš Lenkijos įvažiavusios škodos dokumentus. Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 24-erių Sakartvelo pilietis. Kontrolės metu paaiškėjo, kad nors kartvelo asmens dokumentai nepriekaištingi, tačiau neva Sakartvele išduotas vairuotojo pažymėjimas – įtartinas. Įdėmiau jį ištyrę VSAT pareigūnai nustatė, kad greičiausiai jis suklastotas.

Po apklausos VSAT pareigūnai kartvelą uždarė į areštinę, o škodą perdavė vėliau atvykusiam šeimos nariui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti automobilį.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą kartvelui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.