Baltarusio mersedeso keleivis dėl dokumentų klastočių atsidūrė areštinėje

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą mėginusį neteisėtai patekti automobilio „Mercedes Benz C220“ keleivį. Jis dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, klastotus, neva Latvijoje išduotus dokumentus. Jo teisinę padėtį pasieniečiai šiuo metu nustatinėja.

 Baltarusio mersedeso keleivis dėl dokumentų klastočių atsidūrė areštinėje.<br> VSAT nuotr.
 Baltarusio mersedeso keleivis dėl dokumentų klastočių atsidūrė areštinėje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 12:43 PM, atnaujinta Jan 20, 2023, 12:46 PM

kaip rašoma Valstybės sienos apsaugo starnybos pranešime, vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patruliavo ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu. Kelyje Suvalkai–Marijampolė patikrinti jie sustabdė automobilį „Mercedes Benz C220“ vokiškais registracijos numeriais. Jį vairavo Baltarusijos pilietis, turėjęs tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus.

Mersedesu dar vyko keleivis, kuris kontrolės metu pasieniečiams pateikė latvišką asmens tapatybės kortelę ir neva minėtoje šalyje jam išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dokumentai VSAT pareigūnams sukėlė įtarimą. Netruko išsiaiškinti, kad šie keleivio dokumentai, įtariama, – klastotės.

Keleivis taip pat turėjo ir leidimą laikinai gyventi Prancūzijoje.

Mersedeso keleiviui VSAT pareigūnai kelionės tęsti neleido. Vyras buvo išlaipintas ir po apklausos uždarytas į areštinę.

Pirminiais duomenimis, šis užsienietis yra 42-ejų Baltarusijos pilietis. Vyro pateiktus dokumentus ir jo teisinę padėtį pasieniečiai šiuo metu nustatinėja. Taip pat ketinama kreiptis į Prancūzijos teisėsaugininkus.

Užsieniečiui dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo jais gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

„Mercedes Benz C220“ vairavusiam Baltarusijos piliečiui Kalvarijos užkardos pareigūnai leido vykti toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.