Po grasinimų nepilnametei policija prašo visuomenės pagalbos, Karoliniškių gyventojai galvoja patruliuoti patys

Vilniaus policija kreipėsi į visuomenę ir prašo sugauti nepilnametei grasinusį vyrą. Tuo tarpu Karoliniškių rajono, kur įvyko incidentas, gyventojai svarsto patys pradėti patruliuoti, kad sugautų piktadarį.

Policija prašo visuomenės pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija prašo visuomenės pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 12:54 PM, atnaujinta Jan 25, 2023, 1:07 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Vilniaus miesto penktajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Sausio 23 d. apie 7 val. 40 min. Vilniuje, I.Šimulionio g., nepažįstamas vyras grasino į mokyklą ėjusiai nepilnametei (gimusi 2010 m.).

Sostinės policija prašo visuomenės pagalbos – atsiliepti žmones, turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, kurie sausio 23 d. nuo 7 val. iki 8 val. galbūt ėjo ar važiavo I.Šimulionio gatve (ties 3, 5 namu) ar buvo palikę automobilį su įjungtu vaizdo registratoriumi, ir apie informuoti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato vyriausiąjį tyrėją Darių Urbanavičių, tel. 8 600 83 335, el. paštu darius.urbanavicius@policija.lt arba paskambinti bendruoju pagalbos tel. 112.

Tyrimą Vilniaus policija pradėkjo antradienį, kai apie 10 val. 06 min. į pareigūnus kreipėsi mergaitės tėvas. Jis pasakojo, kad jo dukrai einant į mokyklą, pakeliui prisikabino nepažįstamas vyras, kuris vaikui grasino ir ją labai išgąsdino. 

Visą įvykį matė nepažįstama moteris, ji mergaitę ir palydėjo iki mokyklos.

Tuo tarpu kol policija ieško piktadario, Karoliniškių gyventojai patys organizuojasi ir yra nusiteikę jį sugauti. Tokių pasiūlymų atsirado socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Karoliniškės“.

„Pasirodžius pranešimui, kad prie Kačialovo gimnazijos buvo užpulta maža mergaitė, perskaičius komentaruose, kad buvo ankščiau užpultos kelios moterys, tad siūlau susirinkti, kad ir šiandien vakare, bei pasivaikščioti po rajoną, galbūt pastebėsime kažką įtartino (...) Neleisim daryti tokių dalykų ir reikalui esant būsim pasiryžę pagauti tokius, jei policija nereguoja reikia daryti patiems, nes tik mes patys galim užtikrinti savo saugumą (...) P.S. jei netyčia skaito tas žmogus kuris, tai padarė, tai žinok, kad ankščiau, ar vėliau būsi pagautas“, – rašoma socialinio tinklo pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.