Vėl ant to paties grėblio: sykį įkliuvęs, baltarusiškų rūkalų „verslo“ nemeta

Šiauliuose pasieniečiai lengvojo automobilio įrengtoje slėptuvėje aptiko 2 000 pakelių baltarusiškų cigarečių. Jo vairuotojas nepasimokė. Pernai už disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis jau buvo baustas 8 tūkst. eurų bauda.

 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikymas Šiauliuose.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 28, 2023, 3:40 PM, atnaujinta Jan 28, 2023, 3:43 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį Šiauliuose VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „VW Passat“ lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavo 41-erių šiaulietis.

VSAT pareigūnai atidžiai apžiūrėję automobilį bagažinėje aptiko įrengtą slėptuvę, kurioje rado 2 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, – beveik 8 tūkst. eurų.

Sulaikytas šiaulietis nakvojo areštinėje, o kitą dieną po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šis vyras – pasieniečiams jau pažįstamas. Pernai birželį šiauliečio automobilyje „Opel Zafira“ ir namuose VSAT pareigūnai rado 5 000 pakelių rūkalų su baltarusiškomis banderolėmis. Už tai teismas jam skyrė 8 tūkst. eurų baudą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiauliečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.