Nežinomi vandalai Vilniuje niokojo policijos automobilius

Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir ieško vandalų, suniokojusių tris tarnybinius automobilius, stovėjusius prie savaitgaliais neveikiančio policijos komisariato.

 Vilniuje suniokoti trys policijos automobiliai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vilniuje suniokoti trys policijos automobiliai.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2023, 8:53 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 10:54 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 29 d. apie 13 val. 45 min. pastebėta, kad Vilniuje, Gerovės g., prie Vilniaus apskr. VPK Vilniaus m. 3 PK patalpų, išdaužtas tarnybinio automobilio „Seat Leon“ (pagamintas 2021 m.) galinis lango stiklas bei apgadinti tarnybinių automobilių „VW Caddy“ (pagamintas 2019 m.) ir „VW Transporter“ (pagamintas 2018 m.) priekinių valstybinių numerių plastikiniai laikikliai.

Komisariatas savaitgaliais nedirba, o apie suniokotą policijos automobilį visų pirma pranešė praeivis. Paskambinęs pagalbos telefonu jis sakė, kad pastebėjo aikštelėje prie pat važiuojamosios gatvės dalies stovintį policijos automobilį, kuriam kažkas išdaužė stiklą.

Atvykę patruliai patvirtino, kad aikštelėje stovi tarnybinis automobilis „Seat Leon“ su išdaužtu galiniu stiklu, viduje matosi geltona plyta.

Apžiūrėję teritoriją pareigūnai aptiko dar du apgadintus tarnybinius automobilius.

Pirminiais duomenimis, teritorija stebima vaizdo kameromis, tad neatmetama, kad piktariai gali būti užfiksuoti.

Nuostolis nustatinėjamas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.