Mažametės skambučiai sukėlė ant kojų tarnybas: išaiškėjus tiesai, teks atsakyti tėvams

Panevėžyje ugniagesius ant kojų pakėlė du melagingi vienos mergaitės telefono skambučiai. Kiek vėliau paaiškėjo, kad mergaitė Bendrajam pagalbos centrui jau yra skambinusi daugiau nei dvidešimt kartų.

Mažametės skambučiai sukėlė ant kojų tarnybas: išaiškėjus tiesai, teks atsakyti tėvams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mažametės skambučiai sukėlė ant kojų tarnybas: išaiškėjus tiesai, teks atsakyti tėvams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 8:31 PM

Iš pradžių paskambinęs vaikas operatorei pranešė: „Degame, gaisras!“ ir baigė pokalbį, bet po akimirkos vėl perskambinęs dar priminė: „Ar jūs girdėjote, kad kilo gaisras?“

Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė sakė, kad jau iš pat pradžių buvo suabejota dėl pranešimo tikrumo, bet vis tiek buvo pasiųsti gelbėtojų ekipažai.

„Nesakė nei kas, nei kur dega. Pasakė, kad gaisras, ir numetė ragelį“, – sakė V.Juozevičiūtė.

Nors mažoji skambintoja ir nepranešė, kurioje Panevėžio dalyje kilo gaisras, operatoriai pagal telefono signalą išsiaiškino apytikslę vietą, iš kur buvo skambinta.

Telefono signalas sklido iš kelis šimtus metrų apimančio spindulio. Į šią teritoriją pateko ir Pilėnų rajonas.

Tačiau sukdami ratus aplinkinėmis gatvėmis gelbėtojai nematė jokių gaisrą rodančių ženklų – niekur į padangę nekilo dūmai. Tapo aišku, kad pranešimas apie gaisrą yra melagingas, todėl ekipažus teko atšaukti.

Kol ugniagesiai ieškojo gaisravietės, operatoriai bandė susisiekti su jiems skambinusia mergaite. Iš pradžių ji nekėlė ragelio, tačiau po kurio laiko vis dėlto atsiliepė. Išgirdusi, kas paskambino, mergaitė iškart išjungė telefoną.

Nežinodami aiškios situacijos operatoriai toliau mėgino susisiekti su mažąja skambintoja. Galiausiai vienai darbuotojai pavyko ją prakalbinti.

„Tačiau ir atsiliepusi mergaitė melavo.

Ji gynėsi ir tikino, kad niekam neskambino. Dar pasisakė esanti pirmokė ir kad šiuo metu yra mokykloje“, – sakė pokalbius su vaiku perklausiusi centro atstovė.

Patikrinus telefono numerį paaiškėjo, kad Bendrajam pagalbos centrui mergaitė buvo skambinusi jau 24 kartus.

Pirmasis skambutis užfiksuotas prieš savaitę, paskui ji skambino kelias dienas iš eilės.

Atsiliepusioms operatorėms vaikas iš pradžių nieko nesakydavo ir iškart padėdavo ragelį, paskui tik tardavo: „Laba diena.“

Už melagingus dukros skambučius dabar turės atsakyti jos tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.