Du Skandinavijoje prisidirbę lietuviai iš oro uosto iškeliavo į areštinę

Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo du teisingumo vengę trisdešimtmečiai – vilnietis ir kėdainiškis. Užsienio valstybėse, kuriose jie kurį laiką gyveno, tapo nepageidaujami, kai nusižengė vietos įstatymams.

 Vilniaus oro uoste.<br> VSAT nuotr.
 Vilniaus oro uoste.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Mar 7, 2023, 8:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 8:30 PM

Pirmadienio popietę Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė reisu iš Kopenhagos pargrįžusį už Danijos įstatymų pažeidimus išsiųstą 30-ies metų Vilniaus gyventoją. Vyro dokumentus tikrinę pasieniečiai nustatė, kad jo, nuteisto už nusikaltimą, bet neatlikusio bausmės, nuo 2021 m. liepos pradžios ieško sostinės policija.

VSAT pareigūnai vilnietį sulaikė ir pristatė į oro uosto užkardos patalpas. Vėliau ieškomąjį perdavė atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

To paties pirmadienio pavakarę Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai sulaikė reisu iš Stokholmo atvykusį vyrą. Paaiškėjo, kad Švedijoje įstatymus pažeidęs 30-metis Kėdainių gyventojas nemalonumų su teisėsauga turi ir gimtinėje. Įtariama, kad kėdainiškis yra padaręs nusikaltimą. Jau daugiau kaip metus jo ieško Kauno policija.

Netrukus sulaikytą vyrą VSAT pareigūnai perdavė į oro uostą atvykusiems policininkams.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 210 įvairių šalių piliečių, kurių dėl padarytos nusikalstamos veikos ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.