Garbaus amžiaus moterį apgavęs sukčius metams pasiųstas į kalėjimą

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje septyniolika kartų teistas, šiuo metu laisvės atėmimo bausmę kalėjime atliekantis A.L. kaltintas dėl sukčiavimo.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 9, 2023, 8:38 AM, atnaujinta Mar 9, 2023, 8:40 AM

Bylos duomenimis, 2021 m. rugsėjo 1 d. Pravieniškių pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis nuteistasis telefoninio pokalbio metu prisistatė policijos pareigūnu ir melagingai įtikino Jonavoje gyvenančią senjorę, kad jos vaikaitis sukėlė eismo įvykį, kurio metu nukentėjo moteris.

Telefoninis sukčius nurodė, kad pašnekovė dėl šio įvykio turės atlyginti 5 000 eurų žalą, pinigus perduodant pas ją į namus jau atvykstančiam asmeniui.

Po pusvalandžio į nukentėjusiosios namus atvykęs kaltinamasis A.L. iš moters paėmė 1 000 eurų ir pasišalino. Tokiu būdu A.L. apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgijo svetimą turtą.

Teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Kauno apylinkės prokuratūros prokuroro Artūro Bužavo siūlomai bausmei. A.L. pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, jam paskirta galutinė 1 metų terminuoto laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat iš nuteistojo A.L. priteisė nukentėjusiajai 1 000 eurų turtinės žalos atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?