Kuršėniškė iš pradžių nepažįstamajam pervedė 10 tūkst. eurų, o paskui dėl to kreipėsi į policija Tikėjosi gauti 2 mln. dolerių siuntą

Šiaulių policija ieško, kam konkrečiai viena Kuršėnų gyventoja pervedė 10 tūkst. eurų. Pinigus ji pervedinėjo už tariamą 2 mln. JAV dolerių vertės siuntos pristatymą.

Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 8:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2023, 9:46 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 13 d. apie 9 val. 11 min. Šiaulių apskrities VPK gavo moters (gimusi 1973 m.) pranešimą, kad kovo 3–7 d. laikotarpyje, nepažįstamam asmeniui pervedė 10 000 eurų.

Šiaulių apskrities VPK informuoja, kad Kuršėnuose, gyvenanti moteris tarp kovo 5 d. ir kovo 8 d. per programėlę „Messenger“ susipažino ir bendravo su nenustatytu asmeniu.

10 tūkst. eurų per du kartus moteris pervedė už tariamą 2 mln. JAV dolerių vertės siuntos pristatymą.

Kovo 12 d. gavusi elektroninį laišką, kad už siuntą reikia pervesti dar 30 000 eurų, pinigų moteris jau nebepervedė ir kreipėsi į policija.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimą ir aiškinasi, kad moteris pervedė pinigus.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.