Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nenagrinės nuteisto advokato ir jį papirkusio vyro bylos kasacine tvarka

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti nuteistųjų buvusio advokato Egidijaus Blažio gynėjo ir advokatą papirkusio A.J.V. kasacinius skundus. Šios teismo nutartys yra galutinės ir neskundžiamos.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 16, 2023, 11:55 AM, atnaujinta Mar 16, 2023, 11:59 AM

LAT nutartyse pažymėta, jog nesutikimas su teismų padarytomis išvadomis dėl bylos faktinių aplinkybių nustatymo ir joje surinktų įrodymų vertinimo nėra kasacinio apskundimo pagrindas. Kasacinės instancijos teismas iš naujo netiria įrodymų ir nenustato faktinių bylos aplinkybių, tai yra pirmosios ir apeliacinės instancijų teismų nagrinėjimo dalykas. Pažymėtina ir tai, kad, priešingai nei nurodoma kasaciniuose skunduose, apeliacinės instancijos teismas motyvuotai atsakė į esminius nuteistųjų ir jų gynėjų apeliacinių skundų argumentus.

2022 m. spalio 28 d. Panevėžio apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, paliko galioti pirmosios instancijos – Kauno apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo Kauno mieste dirbęs buvęs advokatas E.Blažys buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam paskirta beveik 24,5 tūkst. eurų bauda, trejiems metams atimta teisė dirbti ar eiti advokato pareigas bei valstybės naudai konfiskuota 1,5 tūkst. eurų suma.

Kyšį davęs A.J.V. nuteistas už kyšio davimą, jam skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė. A.J.V. šiuo metu atlieka jam paskirtą laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje.

Buvęs advokatas buvo teisiamas už skirtingu laikotarpiu bei skirtingomis aplinkybėmis vykdytą prekybą poveikiu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai nustatė, kad advokatas, pasinaudodamas savo įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, už gautus kyšius žadėdavo paveikti teismo ar kitų teisėsaugos institucijų neįvardintus darbuotojus, kad šie priimtų palankius sprendimus suinteresuotiems asmenims baudžiamosiose ir administracinėje bylose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.